hästarna del 3 - sista delen

Filuren: Filuren fick jag redan 3 dagar efter att brandy gick bort. Många tycker säkert att det var konstigt att jag tog honom redan så tidigt men jag ångrar verkkligen inte att jag gjorde det! för fille och brandy stod i samma stall och det känndes som om att när jag var hos fille var allting bättre för stunden. Och i och med att fille är en mini shettis så kunde jag ju inte rida på honom, så han bara fanns där för mig när allt var som jobbigast. Han hjälpte mig att våga leta efter en annan häst <3 och fille har jag fortfarande kvar, och jag vill inte lämna honom fast än att jag inte kan rida honom. för han betyder faktiskt en hel del för mig! <3
Chagall: Jag fick passa chagall på sportlovet detta året och jag bestämmde mig redan då för att om jag någongång får en konstigtanke och slutar på brandy ska jag ha chagall! men när jag fick reda på att brandy skulle försvinna föralltid vågade jag inte ens hoppas på att jag skulle få chagall. Med en månad efter att brandy försvunnit ringer ac och frågar om jag vill ha honom! och gissa om jag vart glad!! :D challe är en busig stor kille som är 7 år. ibland får han för sig lite konstiga saker men det är det jag gillar med honom :') och på söndag ska jag och chagall starta vår första pay and ride på 60 och 70 cm!
spännande! :D
Jag och filuren <3
Jag och chagall <3 Han kan puss på komando om ni undrade :P ganska sött tyckr jag :')

hästarna del 2

Brandy: denna hästen fick jag verkligen tjata mig till! och jag lyckades!!! :D i måndags skulle jag ha haft honom i ett år, men tyvärr räckte inte vår tid till.. Efter att jag haft honom i ca 5-6 månader fick han en sjukdom som heter artros. Han var halt väldigt länge innan vi fick svar på vad som var felet.. Brandy dog på vår 7 månaders dag (26 april 2011) Brandy var den absolut mest perfekta hästen man kunde hitta (enligt mig) och jag tror ärligtalat att jag aldrig kommer hitta någon som jag tycker om lika mycket som honom.. Brandy var och kommer föralltid vara det bästa som har hänt mig! <3 Brandy och jag hann aldrig tävla eller något annat sånt.. men vi han ha 7 fantastiska månader tillsammans som jag aldrig skulle kunna byta ut mot någonting.. <3
bild från vår första dag tsm! Bilden är suddig, men jag tycker ändå den är bra för den betyder så himla mycket! har även gjort denna bilden till en tavla som hänger vid min säng <3

hästarna del 1

nu har jag gjort ALL min läxa så nu kan jag uppdatera :D
tänkte skriva lite om de 5 senaste hästarna jag har/haft ;)
vi börjar från början med lille dajmen ;)
Dajm 2: dajm var en VÄLDIGT speciell liten häst. Han är ett gotlandsruss och gör precis som han vill! :P honom hade jag i 1,5 år tills hann fick någon sträckning i benet som gjorde att han även fick ont i ryggen. Detta gjorde så att han behövde vila ett tag och då bestämde vi oss för att inte ha kvar honom länggre då jag var på gränsen till förstor :( nu rider iaf en tjej som heter moa honom och det går super bra!
jag och dajmen stratade 3 st pay and ride och var felfria på alla 3 ! :)
Curino: var en d-ponny som jag fick efter dajm. Han är typ 26 år idag och 25 när jag hade honom skulle jag tro. Honom hade jag bara i ett par månader för att han och jag var verkligen inte rätt för varandra :( jag gillar mer busiga hästar som man inte kan lita på :P och curre är världens snällaste! honom red jag bara för att hålla igång med ridningen ;) nu har en tjej som heter felicia honom! det går även jätte bra för dom och jag har sett dom på någon pay and ride ;)
Jag och dajm! <3
Jag och curre <3
jag är fullt medveten om att jag  inte har  hjälm på dem bilderna och jag vet att det är dummt att rida utan hjälm och jag rider aldrig utan hjälm längre! :) så om ni tvunget ska skicka elaka kommentarer om detta så hänvisar jag er att skicka dom till min bogg: www.tuffhast.blogg.se (om ni känner att det är lönt att förklara för mig att det är dumt att rida utan hjälm eller något ;) )

hej alla gladisar!

hejsan alla josses glada läsare :) 
jag har massor utav läxor så mer uppdatering kommer ikväll, och framför allt imorgon! tänkte höra om det finns något speciellt ni vill att jag ska skriva om? mina hästar som jag har/har haft.? bara kom med förslag! :D
jag kan även göra en "utmaning" (det ska jag göra på min blogg med så småning om) s¨då skriver ni vad ni vill att jag ska göra, kan vara vad som helst! så filmar jag det och lägger upp! haha seriöst, det hade varit riktigt kul :P
nu måste jag plugga, men återkommer senar :) kommentera sålänge förslag på vad jag kan skriva om, och om ni vill att jag ska göra en "utmaning" och isf vad :)
min tuffa häst som är jätte normaltt byggd ;)
//anna

gäst bloggare nummer 2 ;)

hejhej!
jag heter ann och ska gäst blogga här i josses blogg från idag tills lördag :D skojskoj! :D
jag driver bloggen tuffhast så klicka in och kolla vetja ;)
jag kan ju berätta lite om mig själv :)
jag har ridit sen jag var typ liten, haha minns ej när jag började :P men har ridit i 10 år kanske !
just nu har ej en stor liten polle som heter chagall och han är 169 cm, som är lite galen av sig :P hehe, jag trillade faktiskt av idag :P
sen har jag även en liten mini shettis som heter Filuren och han är max 90 cm ;) men honom rider jag såklart inte! han är bara min nalle björn :D
det var typ allt skulle jag tro ;)
jag och chagall <3
jag och fille <3

Besök..

Glömde skriva att ni gärna får besöka min blogg! Och lämna en komentar :) www.rippert.blogg.se


Gästbloggning!

Hej allihopa! Jag heter Mathilda Planensten och jag ska gästblogga här ikväll!

Jag har en egen häst som heter Rippert. Jag har haft honom i ett halv år nu och vi har börjat tävla lite mer nu :) ikväll så hoppträna jag och Rippert skötte sig bra! Han kämpade på med lilla mig på ryggen, haha! Jag red inte så bra på en linje så den fick vi göra om.. Men till slut fick vi till det!

I söndags var jag och tre andra och tävlade lag allsvenskan i Malmö. Vi blrv tvåa! Helt fantastisk känsla att rida in på prisutdelning och rida ärevarv! Det bästa jag gjort :')


MALLORCA !

imorgon bitti far jag till Mallorca! :D
kommer ha 2 gästbloggare, den ena bloggar imorgon (tisdag) och den andra bloggar resten av dagarna (onsdag-lördag).
men jag har inte fått tag i hon som ska blogga imorgon så antingen blir det bloggning då eller så får ni klara en dag utan ;)
ha det göttans också hörs vi på söndag!

Caspar ♥

provred ju Caspar igår :D
det gick UNDERBART BRA för oss så nu är vi anmälda på 60 cm till pay and riden den 2 oktober!
vi hoppade ett räcke på 1 m som högst. första gång krachade vi in i hindret så vi kom igen och då gick det skit bra.
det kändes riktigt bra också !
vilka sköna gångarter han har asså. riktigt härliga och han svarar jätte bra skänkel. men när vi hade hoppat några gånger på lite högre höjd blev han lite hissig så när vi skrittade ville han trava istället och sen svarade han inte heller på bra på bettet men det är ju sånt man får träna på :)
min lillebror filmade när vi hoppade 1 m och den blev INTE bra kan jag ju säga -.-
men när vi hoppar pay and ride SKA det bli en bra film! ;)

horses

passade på att fota lite hästar när jag var i stallet igår.

rollkur....

e inte detta bara för hemskt ?!
fattar inte att folk tillåter det när dom vet vad det orsakar :@
vad tycker ni om rollkur?

bilder

gillar ni när jag lägger upp bild''bomber'' eller när jag bara lägger upp några stycken? ;)
är det några speciella bilder ni vill se?
imorgon ska jag rida en häst som heter Caspar!
jag ska få hoppa honom lite och känna på honom, för om det går bra ska jag få hoppa honom på pay and riden den 2 oktober :D jag är redan helt säker på att det kommer gå super! ;)
och på tisdag far jag till Mallorca !
någon som vill gästblogga från tisdag-lördag?

I must be in heaven cause I'm looking at an angel ♥


bra förslag

veckans utmaning!:
kan inte du lägga ut en video när du rider din systers foderhäst? :)
haha, det var ett roligt förslag! :) men min syster lär inte låna ut hennes häst till mig :( men man kan alltid försöka övertala henne!
och att försöka övertala henne tar jag allt som en utmaning ;)
är det något speciellt ni vill se eller att jag ska prova när (OM jag nu får) jag rider honom?


..

ni är väldigt dåliga på att kommentera! :(
ju mer ni kommenterar desto fler inlägg gör jag.
är det något ni vill ändra på bloggen? någon får gärna göra en header till mig, om du vill så kommentera och lämna någon adress så jag kan kontakta dig :)
är det några speciella inlägg ni vill läsa?

sazza och jag

vädret va inte så bra att fota idag så ni får ursäkta kvalitén.

veckans utmaning!

kör igång veckans utmaning nu! :)
ni får önska vad jag ska göra, sen filmar jag det och lägger upp på bloggen. låter det kul?
det kan vara nästan ALLT så det är bara att sätta igång och önska :)
gaaaammal bild

Sazza ♥

var ute och gick en riktig långpromenad med Sazza idag. super kul ! jag ska gå ut med henne imorgon och på torsdag så vi kan ju hoppas på fint väder, så blir det bilder.
min syster skulle egentligen fota oss men eftersom det började att regna blev det inte som planerat :(
men ni får lite bilder från andra promenader.
jag och Sazza för läänge sen!
nu får ni kommentera MYCKE ! :)

otto pers gård (oredigerade)

vill ni se mer? om minst 4 stycken kommenterar kommer det fler bilder! :)

ridpasset på Castor -fredagen den 16 sep

fick somsagt rida Castor i fredags och fy fasen vad KUL det var ! helt underbar häst att rida. :D
först skrittade jag och Anna ut på grusvägen, det var kväll och solen lös och det var så himla härligt !!! längtar verkligen tills jag får en häst.
sen gick jag in i paddocken med Castor och gjorde lite lösgörande, ställa, halvhalter osv. han ville gärna springa ifrån mig i traven men det gick bättre mot slutet. red inte så värst länge men han hann bli lite svettig iallafall ;) skrittade av honom när det gick som bäst.
asså fyyyyy vad ROLIGT det var att rida igen och speciellt Castor! :D
castor i täten

glöm inte...

... att rösta på mig och Beauty ;)
hittade en direktlänk
http://contest.vizibly.se/like/7a671245e806fddb435b9ee1835ed739/?app_data=7a671245e806fddb435b9ee1835ed739
hoppas ni röstar! ni är guldvärda om ni gör de! :D

intensiv stalldag !

hejsan! :)
passade Lady idag (en ridskolehäst). Däremot fick jag inte rida henne så jag mockade och tog hö.
hon mådde inte så bra igårkväll när vi fodra, men hon mådde bättre innan vi åkte hem (!) så jag skulle kolla henne när jag kom till stallet men då mådde hon inte heller bra... :/
så jag tog in henne, ringde några samtal och sen fick jag hålla henne under uppsyn hela tiden. jag skulle rykta henne och då märkte jag att hon hade en skorpa på bakbenet så jag ''drog'' lite i den och såg sedan att det var ett köttsår typ så jag gick och kollade med en vuxen så fick vi hålla på med det...
Bilderna blev inget bra idag men jag bjuder på dom jag har :)



sen tog jag även hand om Filuren och jag red Castor (en ridskolehäst som min syster passade idag) men jag mockade och tog hö till Castor ändå. så tiden räckte inte riktigt till och det blev riiiiktigt INTENSIVT ! så nu ska jag ägna kvällen åt att slappa och vila min kropp som är helt slut.
vill ni läsa om ridpasset på Castor?
om ni undrar hade Anna (Filurens ''fodervärd'') lektion för en tjej som fick rida Fille för jag orkade inte göra något med honom (a)
Lady

videoinlägg?

vill ni ha ett videoinlägg ? ;)
om ni vill så lämna en kommentar med vad jag ska snacka om!
öppen för ALLA förslag om allt möjligt, kör gärna igång en frågestund också, vill ni det?
rösta gärna på mig och beauty!
länk: http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_207590945965667
och sök på josephine johnsson
vi är er evigt tacksamma om ni röstar på oss :D

Pluggar med Evelina

Sitter och pluggar med världens bästa kusin Evelina! :D Ni kan besöka hennes blogg -> www.fromevelinawithlove.blogg.se Nu måste jag plugga vidare, ha det bra!

foto runda!

jag och Evelina tog med oss kameran ut och fotade lite. hon fotade även mig (a) så dom bilderna kommer så fort jag får dom, hon fotade mig med hennes kamera. men sålänge kan jag bjuda på några andra bilder från idag :)
haha, denna ser ut som en stoor häst x)
haha så söt ! kolla munnen ;)

plugga, fota, fodra

hejsan alla kära läsare! :)
jag ska snart sätta igång och plugga lite kemi och engelska. sen ska jag, om det inte börjar regna, ut och fota med Evelina (min kusin) och sen ska jag försöka hinna gå ut en lååång promenad för sen ikväll ska jag fodra hästarna :D
det har kommit en sjukligt SÖT häst!!!
här kommer lite random bilder.
kemi...

pictures @ me


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0