sista inlägget

eftersom det fortfarande är folk som besöker denna bloggen så lägger jag ut länken igen ;)
http://www.nattstad.se/tolvmegapixlar
http://www.nattstad.se/tolvmegapixlar
http://www.nattstad.se/tolvmegapixlar
http://www.nattstad.se/tolvmegapixlar
http://www.nattstad.se/tolvmegapixlar
http://www.nattstad.se/tolvmegapixlar
http://www.nattstad.se/tolvmegapixlar
bloggar från den bloggen nu istället! :)

...

Ny blogg tyyyp :D
Bloggar här nu --> http://www.nattstad.se/tolvmegapixlar
Anledningen till att jag byter är att jag kommer kunna blogga ännu mer och jag gillar nattstad mer :) Hoppas ni fortsätter läsa min nya blogg!

Fyy vad läskigt!!

Kvinna och häst omkom i explosion på rehabcenter

På fredagen omkom en kvinna och en häst i en explosion på ett rehabcenter för hästar i Florida. Ytterligare en kvinna blev skadad.
Hästen var inne i en tryckkammare för behandling när den blev orolig och började sparka. Hästen hann sparka av delar av sina "säkerhets-boots" innan kvinnorna, som befann sig utanför kammaren, hann släppa ut trycket. När hästens skor kom i kontakt med kammaren utöste en gnista explosionen.




My day

Vi åkte aldrig till rihuset med Daffi så Emilia och jag gick ut och gick med henne en stund istället :) Alltså blev det inga bilder och film.
Vi åkte sen och köpte Frödinge Kladdkaka och massor med godis, nomnom!!! Sen kolla vi på film och åt oss tjocka :D
Hur har er dag sett ut? :)

Play

bjuder på denna!
glad man kan vara då :o

2 timmar

Snackade som sagt skype med Emilia igår :D Vi snackade där i 2 timmar och innan dess snackade vi på msn typ 2 timmar också smsade vi hela dagen, haha!
Men jag var tvungen att avsluta skypet vid 24.30 för jag väckte typ alla i huset, hehe (a)

Igår åkte jag inte till stallet för jag mådde inte så super bra och ville inte anstränga mig så jag blir sjuk :((( Jag drogade halstabletter igår och lär göra det idag med. Fast det känns bättre idag! Imorgon blir det stall och då ska jag hitta på något med Buz och Trolle hade jag tänkt :D
Som sagt ska jag vara med Emilia idag så dom kommer och hämtar mig strax (lyx var det här ja) och sen ska vi va tills sent ikväll ;) Alltså kommer det inte bli världsbäst uppdatering men som jag har sagt snor jag nog hennes mobil och uppdaterar lite men det blir kanske inte så seriösa inlägg då.

Jag är jätte skrivsugen så är det något speciellt ni vill läsa om, SKRIIIIIIV! :D

Alvin och gänget ♥

Sitter just nu och snackar med Emilia om killar, min vår klass och lite annat skit :D Alvin och gänget spelas för fullt i hörlurarna! Älskar dom 

Imorgon  ska jag till stallet och fixa det jag ska och mysa med hästarna. Sen åker jag till Emilia. Jag ska sno hennes mobil och uppdatera bloggen så ni vet ;) Vi ska till ridhuset med hennes häst och jag TROR hon ska träna och jag TROR också att jag ska filma och fota dom så det kommer antagligen foto och film!
Det kommer iallafall bli en underbar dag som spenderas med mina älsklingar! 

Tiden som fodervärd

Tiden som fodervärd var superkul eftersom jag hade underbara hästar, jättesnälla kompisar, stor anläggning och fin miljö.
Dock finns det en stor nackdel som gör att jag inte tänker bli fodervärd där igen... men den andelningen tar jag inte upp här. Och dessutom har jag ju ett undebart nytt ställe så jag ser ingen anledning att komma tillbaka till lödde.

Det allra bästa med ridklubben (om man bortser från hästarna och kompisarna) är nog ridhuset. SJUKT STORT!!!
Också tränade vi för en otroligt bra tränare!! Sjukt bra är han och jag skulle absolut träna för honom igen om jag fick chansen! ''Nackdelen'' med honom är att han alltid är sen. Fast om han kommer till stallet typ 15 min innan träningarna ska börja blir han ändå sen till träningen, HAHA! xD

Men han är super rolig, också och förklarar allting så himla bra! Jag har lärt mig något så otroligt mycke under de åren jag har tränat för honom!

En av nackdelarna med att vara fodervärd är att man får bara hoppa 25 cm utan vuxen... Lite tråkigt då man var tvungen att släpa med sina föräldrar varje gång man ville hoppa ordentligt och mina föräldrar är inte riktigt stallmänniskor ;)

Och mina foderhästar var ju bara för underbara! Men tillslut tröttnade jag på att vara fodervärd där så jag letade nytt vilket jag är glad för!

Beauty, fina min ängel ♥♥

trött ryttare och häst som inte vill vara med på bild.. FAIL!








minne 


hennes julmat 






haha!!



jag kan ju säga en sak.. JAG KUNDE INTE RIDA! :o




aaw 

hon fick lukta på det ''läskiga'' hindret innan vi började ;)











nee, nu har jag suttit i mer än 1 timme och laddat upp bilder till er så nu ska jag göra lite annat. Kommer kanske lite fler bilder nån annan dag :)




Bakning i tisdags (?)

gif animation maker


Ländtäcke

cassi om Min rosa prinsessa ♥:
Hur fäste du län täcket? Och hur gör man ett? Kan man göra dem hemma?

Du kan göra ett hemma, absolut! Jag gjorde mitt hemma :) Jag gjorde det till luciaschowen därför att vi skulle vara ''pink ladys'' så jag la inte det så mycke tid på det och det säger ju sitt.
Jag minns faktiskt inte hur jag fäste det och jag sitter i skolan nu så jag kan tyvärr inte kolla men man kan ta vad som egentligen, bara det går att fästa med! :)

Jag tog en filt, la den på mitt ena ländtäcke (som jag visste passade henne) och ritade av och klippte sedan ut det. Jag minns inte om jag sydde runt det sen men det kan man ju göra som man vill och sen satte jag fast spännena. Superenkelt, jag gjorde det ju riktigt enkelt för mig men man kan ju göra det svårare och få det finare! Hoppas det hjälpte er lite påvägen! :) Om ni söker på google kommer där säkert massvis med beskrivningar.

längre än jag trodde..

Jag fick stanna kvar längre i skolan än jag tänkt så jag kom hem för typ 5 min sen.. Nu ska jag hoppa in i duschen o TYVÄRR måste jag prioritera plugget så det blir inga seriösa inlägg idag :(

Mobilblogg

Efter skolan cyklade jag till kompis o vi tillbringade vår dag med att baka o äta kakor ;) Gott var det men mättande osså :o Om jag orkar ska jag plugga lite vilket jag egentligen måste :(( Men snart ska jag till skolan för vi ska ha nån redovisnibg av vårt elevensval. Jag ska sälja kokböcker som bla jag har gjort en del av i 30 min, sen sticker jag hem.o pluggar lite o bloggar såklart! :D

Älskar dig över allt annat, hjärtat♥

aaw
vårt tävlingstäcke
kaninen här ja..
haha, fail
(det är inte som jag smäller till henne med spöet!)
haha, fin sits...
glad man kan vara dåhaha!
lagom FUL, snäll poni som följer efter en iaf ♥
INGEN kommer NÅGONSIN förstå hur mycke jag saknar min fina ponny!! ♥♥♥♥♥♥♥♥
fler bilder kommer!

Min rosa prinsessa ♥

Världens sötaste öron! ♥

IGGA ATT JAG SITTER FÖRJÄVLIGT!
För att skryta lite har jag sytt ländtäcket själv, och om ni undrar står det princess (stavning) på de ♥
Det rosa stalltäcket är min favoritutrustning! Även tränset Beauty har på de översta bilderna :)

Trolle & co

Som alla vet tar jag ju hand om 9 hästar hos Jessica och Henrik! :D
Jag har nämt det några gånger tidigare, jag ''ska''/vill vara kvar där så länge som möjligt. Det lär ju bli omtändigheter, när jag hade t.ex. Castor och han såldes fick jag ju leta ny häst, men säljs någon häst här har jag ju 8 kvar så jag kommer ju alltid ha någon häst att ta hand om där (: Nu menar jag ju inte att jag vill att någon häst ska säljas, absolut inte!!
Och om ca 1 år kommer det 3 nya små söta föl! Läääängtar!!! :D

Men föralltid lär jag nog inte vara kvar.

Jag och Buz har många/mycke grejer framför oss! Vi ska (som sagt) träna för Alice, komma ut på pay and rider i hoppning, när jag har tagit grönt kort (vilket jag vill, det är bara pengarna som ska till) tänkte jag att vi skulle åka på lokala även de i hoppning! Det skulle också vara kul att komma ut på nån dressyrtävling och dressyr pay and ride med honom!
Och ni vet ju också vad jag vill göra med Trolle, han vill köras in och sen har jag också tänkt att träna massor frihetsdressyr med honom och trickträning! Vi får se hur lättlärt han är :)
Och med de övriga hästarna vet jag inte vad jag kommer få göra med dom.

Fortsätt så!

Jag har fått in några förslag på vad jag kan skriva men fortsätt att ge förslag så blir det roligare för er! :)
Jag lägger upp lite ikväll för nu ska jag baka något och sen ska jag plugga liite. Änsålänge är denna veckan ganska chill med läxor! :D

slut på idéer....

Nu har jag slut på idéer så vill ni läsa om något så får ni kommentera och skriva om vad ni vill läsa om :) Framtills ni har skrivit något jag kan skriva om tar jag en bloggpaus, kommer jag på något att skriva skriver jag.
Så vi hörs när vi hörs!

Buzis

Idag blev det träning från marken för mig och Buz. Vi gjorde lite ledarövningar, spöträning -att han skulle var lugn var det är var på honom och om det viftades osv. också tränade vi att han skulle flytta sig för tryck och att han skulle komma till mig när jag ''bjöd in'' honom även att han skulle gå i mitt tempo :)
Allt det gick jättebra!

Han blev lite bitig i slutet när vi tränade på att han skulle flytta sig för tryck och lite okoncentrerad men det är bara att fortsätta att träna!

Medans jag väntade på att min mamma skulle komma och hämta mig mös jag och Bazze så vi nästan somnade, haha! Han är världens goaste!
ÅÅÅÅh vad jag längtar tills det töar då jag kan rida Buz ordentligt och börja träna för Alice och sen kunna komma ut på tävlingar och pay and rider med Buzan! Även kunna köra in Trollet och komma igång ordentligt med honom igen! :D

Du&jag föralltid

En blogg jag verkligen tycker ni ska läsa är denna --> http://www.nattstad.se/emiliaa
En blogg om min fiiina älskade vän Emilia! Vi har en massa underbara minnen tillsammans och fler ska det bli!
Vi har sjukligt kul ihop och kan prata om ALLT med varandra!
usch vad jag ser liten ut!
och bara kolla på Emilia och hennes häst! SJUKT DUKTIGA! Deras första tävling och dom kom 7:a! Grattis! :D
Älskar dig tjejen! <3

Glad Trolle och en underbar Buz!

Vart i stallet idag, som vanligt. Buz fick sig en skrittpromenad i ca 1 timme vilket gick superbra! Han sprang o började på en bockning 2 gånger men ångrade sig snabbt igen ;) Haha, bushäst <3 Han ryckte osså till en gång när en bil gasade på precis bredvid honom och vid några enstaka tillfällen blev han lite tittig, men trotts det kändes det superbra och både han och jag tyckte det var super kul!! Trolle tog jag ut och lät honom beta en stund så fick han komma ut lite oxå! :)

Hästar och raser

Alla andra hästar är halvblod.
Bazze från Finland.
Olympic från Holland
Montina & ZaZa & Chilli & fölisflickorna rena Svenska Halvblod =-)

Jessicas svar :) Alltså är alla förutom Trolle och Buz halvblod.

Mallorca 2011 (september)

hästen jag red
stallet
jag drack typ 20 glas coca om dagen om inte mer x) och mat åt jag i mängder..
..speciellt kakor och glas, nomnom!
världens goaste!
detta åt hästarna som typ godis
om ni undrar är den jag och min lillebror som sitter där uppe :)
Hoppas ni uppskattar bilderna!

Orsaken till att jag inte äter gelatin...


Promenad med Tröllet och sällskap av..

.. Madde som red Buz :)
Det blev några fighter mellan mig och Trolle men jag vann alla. Mohahahaha! (kvällshumor...)
Men det gick jättebra för mig och Trollis! Vi sprang även lite på ett fält/åker och när vi hade sprungit där en liten stund blev Trolle jättetrött. Han gick jääätte långsamt på resten av vägen, bushäst!

När min mamma sedan kom för att hämta mig ville hon gå en liten promenad så jag tog med Trolle vilket både han och mamma uppskattade ;) Han vaknade till liv en stund senare och uppskattade den lilla promenaden.
Madde var snäll och fotade oss lite på åkern :)

blogg.se = DAMPIG -.-

Blogg.se är gaanska dampis just nu, eller den var de när jag skrev de förra inläggen, därför texten blev så liten :s Hoppas det går att läsa ändå!

svar på frågestund del 3!

min fråga är hur mkt gillar du hästarna i stallet?

Kan du inte göra en top nio lista? Lägga in fler bilder och försöka blogga oftare??

Tro mig, jag försöker blogga så mycke jag bara kan! Men skolan och stallet tar all min tid + att när min fantasi ligger i botten gör inte det det enklare :/
Listan kommer här; (1 är bäst och 9 ''sämst''

1. Trolle
Vi har fått bäst relation till varandra. Men det är också honom jag har lagt ner mest tid på. Han är en hingst vilket syns/märks vid hanteringen av honom men han är så sjukt goo och snäll! Som ni vet älskar jag shettisar så det kan väl också ha att göra med att han är topp 1 :)
kommer ni ihåg?







2. Buz
Han är nummer 2 på min ''lista''. Han är den hästen jag har lagt ner mest tid på efter Trolle. Vi är lååångt ifrån färdiga med varandra!! Han anser sig fortfarande som ledare i vissa lägen (precis som Trolle) och det jobbar vi mycke med. Och det gör jag med alla hästar jag jobbar med (såklart) ;)
Han är också jättesnäll men bara 7 år därför måste man vara väldigt bestämd och lugn så inte han lär sig att han är ledaren och alltid måste vara på hespänn och att han inte ska tveka i ridningen.




3. nu kan jag nog inte välja.. Bazze och Chilli gillar jag väldigt mycke! Båda är så sjukt snälla och underbara men på olika sätt! Bazze är (oftast) så lugnt, dock ganska klumpig men det är jag också så det kan jag inte säga något om ;) Men han är jätte gosig och rolig att jobba med, vad jag har märkt, dock har jag inte jobbat så mycke med honom. Men Chilli är ju hingst har har mer personliget vilket jag gillar! Han är en häst att jobba med men också sjukt gosig och snäll!
ZaZa är jättesnäll men hon är som Beauty -sur! Men hon kommer nog efter Chilli och Bazze. Men ZaZa är också JÄTTEsnäll och när jag har lärt känna henne bättre och hon har fattat vem som bestämmer kommer hon nog inte heller bli så himla sur på mig och hota med att sparka :)
Fölen och mammorna kommer nog ''längst ner'' på ''listan''. Jag umgås ju inte lika mycke med dom men dom alla är underbart snälla!

Asså jag gillar inte att numerera dom men gör det endast eftersom ni hade det som önskemål! Känner mig sjukt taskig.. :/
Tur att inte hästar kan läsa... ;)



























svar på frågestund del 2!

Hur många häst saker har du? Eeeeeh.... INGEN ANING! Mycke/många har jag iallafall! ;)

Hur mkt saker har du köpt 2011 och 2012? Om du menar hästsaker vet jag inte men har köpt en del!

Gillar du dina saker? Antar att du menar hästsaker? Jaa, gillar vissa mer och vissa mindre. Men jag försöker sälja typ häften så jag kan köpa nytt! :D

Villken är den bästa? Och villken är den sämsta? Hästsaker återigen, eller? x) Den bästa är mitt rosa stalltäcke! Och det sämsta.. ingen aning! Köper bara sånt jag gillar ;)

Kommer du alltid att ha dessa hästarna? Njaaa, alltid lär jag väl inte ha dom men länge hoppas jag iallafall!

Finns det någon som har hästar som du känner? Juppe! Min kompis har egen häst, min syster har foderhäst/medryttarhäst och min kusin rider. En eller två i min klass rider. Sen kan jag inte komma på mer. Eller joo, min pappa har ridit för att lära sig grunderna så han red typ 1 år kanske :)

Vem hade dessa innan? Buz har haft 2 fodervärdar, Trolle har haft 1 tjej som red in honom och Bazze har haft två medryttare, om jag minns rätt.

Gillade du dem? Känner inte dom så det kan jag tyvärr inte svara på.

Hur ser ditt rum ut? Kommer film, men jaa.. säng, skrivbord, hylla, akvarium och en fatboy! 

Gillar du att blogga? JAAA, jag tycker det är superkul!!

Villken är din favorit färg på häst? White!

Villken är din favorit ras hund/ Häst? häst: tinker, arabiskt fullblod, shettis, ardenner/nordsvensk ardenner, och shire! hund: amstaff, samojed, new foundland, grand danois och shar pei :)

Kommer du alltid att älska castor? Nu och föralltid! 

Vad hände med honom? Han såldes..

Villken ras är han?Villken ras är alla dina hästar/ dem du har hand om?? Han var korsning, den enda rasen jag vet är arab ;)
Trolle: Shettis
Buz: fjording
De andra vet jag inte men ska ta reda på det!

Kommer du att svara på allt detta? Självklart! :)
det får bli en till bild på mig och Play.

svar på frågestund del 1!

Hur många träns har du ?
5 eller 6, försöker dock sälja alla förutom 1 ;)

Kan inte du fota ditt rum och visa ?
Tänkte lägga ut en film snart.

Vad har du för mobil?
Samsung galaxy gio

Gillar du din mobil?
Neeeeeeej!

vet typ allt om dig (a) men en fråga jag kommer tjata om till de händer ;) När ska du tävla? :D <3
Hehe ;) Hoppas kunna göra det efter vintern! Men det kommer bli pay and rider med Buz eftersom jag inte har grönt kort :)




Hemma och väntar på gäster

Idag var jag i stallet från 10-lite efter 17, om ni vill veta ;) Våra gäster kommer snart därför kommer inte uppdateringen blir så bra idag :/
Men jag ska försöka uppdatera så mycke jag kan!

Vilka bra och många frågor ni har ställt! Jag kan kaanske svara på dom ikväll :)

Något speciellt ni vill läsa om? Min fantasi har inte legat på topp de senaste dagarna, därför uppdateringen har varit sämst!

Men nu måste jag gå.

Frågestund

Det var ett tag sedan jag hade en frågestund sist så jag drar igång en nu!
Fråga vad ni vill :) Svar kommer på söndag.

förklaring

Maja om 10 saker du inte visste om mig:
Nummer 7 vf det du verkar h kul med dem?
Är det en annan sport du gillar??

Det har gällt alla hästar jag har haft förutom Castor, alltså att jag har funderat på att lägga av med hästar. När jag hade Castor var mitt liv perfekt! När han sedan såldes fick jag Beauty, när jag hade haft henne kanske 2 månader var jag nära på att sluta på henne då jag inte tyckte det var lika roligt längre att vara i stallet när inte Castor var där. Men jag och mamma bestämde att jag skulle rida henne någon gång och fundera lite till. Och det var en jädr* tur! Det ridpasset, strax efter vi hade bestämt det var så SJUKT UNDERBART!! Sen den dagen funderade jag aldrig på att sluta på henne (förutom en gång då jag fick erbjudande om en annan häst som jag gillade starkt, men ville inte släppa henne) 
När jag sedan tog Play funderade jag på att sluta på honom (som ni vet) därför att jag inte orkade med honom p.g.a tänkte tillbaka på Beauty typ hela tiden när jag var med honom. Men fortsatte kämpa för hans skull.

Nu har jag ju fått 9 nya hästar att ta hand om! Och jag har någon gång funderat att lägga av helt med hästarna därför jag inte orkar med att mista någon jag älskar igen.

Men jag ska kämpa! Kämpa för Beauty och Castor, inte ge upp! Hästar är mitt liv och det tänker jag inte lägga åt sidan!

Jag gillar zumba och övrig träning. Jag gillar typ all träning där man får muskler och tränar kroppen ;) Faaast jag gillar inte basket! Det är tråååk!




10 saker du inte visste om mig

1. Jag har svårt att vara sur på folk länge, asså jag kan vara sur på dom i typ 2 dagar sen går det liksom inte att vara sur på personen längre.
2. Jag älskar att vara i stallet lääänge!
3. Jag vill ha en egen shettis.
4. Jag är ganska trög men kan komma med riktigt smarta idéer väldigt ofta ;)
5. Denna bloggen är min 4:e.
6. Jag har inte tagit bort mina tidigare bloggar.
7. Har vid olika tillfällen funderat att sluta med hästar..
8. Jag är en glad och aktiv tjej
9. Jag föddes den 4 juli
10. Jag har bott i USA och Italien.
HAHAHAHAHAH, mobba inte mig tack! xx)
som vanligt, igga mitt face!

ZUMBA!

Jag skrev ju i onsdags att jag skulle träna zumba och de var riktigt kul! Och jobbigt, och VARMT!
Sjukt längesedan jag blev så svettig! ;)

Jag har ett zumba spel till vårt wii men det är inte speciellt kul för man hänger inte med och gubben på spelet bara kör på...
Men detta zumba (IRL) var sjukt kul!! Jag ska börja träna det 2 dar i veckan och sen ska jag träna mage och rygg, styrka och massa sånt varje vecka så nu ska jag bli biff! Haha ;)

tröög...

om ännu ett svar:
asså josse hon undrar hur du kan ha fått hästarna från stallet på en almenacka
jahaaa x) Jaa, jag är ju känd i min klass för att vara trög och med ett annat ord, blondin ;)
Men jaa, jag fick den i julklapp av Jessica :) Förstod jag rätt nu?

ännu ett svar

Jag om ?:
Privata hästar på en almenacka??
Asså det är hästarna jag tar hand om :)

Play och jag

------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
Det ska stå att han drog omkull mig ;) (Jag brast ihop (eller vad man nu säger?) ett par gånger under våra första månader..)
------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
igga mitt face!
------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------

?

Jag om Allmänt:
Hur kunde du få det??
Vad menar du?

Allmänt

Fick en fråga om hästarna på min almenacka är fölen i stallet och jaa, det är det. Kan inte kopiera inlägget för jag bloggar från ipaden så hoppas ni förstår ändå! Just nu är jag SJUUUUUUUUUKT glad!!! :DDDDDDDD Snart ska jag byta om till zumba och när jag kommer hem ska jag återgå till plugg som jag har suttit med hela eftermiddagen -.- Ikväll kommer jag nog hinna klart med collagen på Play och isåfall kommer dom upp! Annars LOVAR jag att dom kommer imorgon, men jag vet inte hur mycke tid jag får med datorn idag :s

RSS 2.0