Jag och Beauty

Beautys och min seriefigur, hehe ;)
Jag ritade denna i 7:an, men tycker den är så härlig!

fullspäckade veckor... med läxa

här har ni min kalender, med läxa.. och jag lär få ännu mer! -.-
Dessutom har vi ett stort projekt som ska vara inne i början av mars så jag har en del att göra om man säger så!

packet

idag kom grejerna från Horze!

Madame Tussauds -London

kommer kanske fler bilder, vi får se. Ni kanske inte ens vill ha fler bilder, eller?

Håller på för fullt

Har suttit och gjort collage av mig och Play hela kvällen typ som jag kan lägga upp här och visa er :)
Dom är inte klara än och nu måste jag sätta mig med lite läxa så vi får se om dom kommer upp imorgon.
Annars hoppas jag att dom kommer snart.

Stalldagen idag och igår

IGÅR

Buz: Han tömkördes i skritt och trav i paddocken. Han busade några gånger och en gång stack han så jag kunde inte hålla kvar honom så han fortsatte springa en bit och saktade av sen..
Trolle: Han fick komma ut på en låång runda! Vi gick 5 km så han fick röra på sig ordentligt. ''Vi'' travade och galoppade också lite :)

IDAG

Buz fick komma ut på en liten promenad. Han var riktigt hungrig och när han är det är han sjukt jobbigt, och det säger ju sitt...
Trolle mös jag med och flätade om hans flätor i manen. De andra hästarna mös jag också lite med :)
Tjejorna blev lite galna när Trolle tömkördes i gräshagen i lördags ;)
haha!

svaor

lisa om Hästarna i stallet:
Går lika bra med kort fattad historia!!

Gillar du trolle mest??
Hehe, så bra ;)
Jaa, det gör jag faktiskt (a)
tjöck ponny!

En vän för livet ♥

och som vanligt, igga mig!
haha, sötis!

Hästarna i stallet

Hot Chick som detta söta fölet heter. Hon är jättesnäll, nyfiken och trevlig. Däremot är hon bra på att bitas och älskar att retas med mig, haha! ;)
Denna damen heter Olympic Lady. Hon är Chicks mamma. Hon är jättesnäll och en super bra mamma!
Hot Lady. Hon är också ett föl ;) Supersnäll, kan dock bli lite rädd ibland om man ska klappa henne men är väldigt nyfiken. Och hon blir nästan aldrig rädd längre. Men hon är lite försiktigare.
Som ni nog förstår är Montina Ladys mamma. Hon är jättego! Älskar att bli kliad men hon är ganska tuff mot sin lilla bebis ;) Även mot Olympic..
ZaZa som kom till gården den 20 december 2011. Hon påminner lite om Beauty -hon är sur i boxen ;) Hon är också sur om man ska klappa henne i hagen men hon vill gärna bli klappad ändå, hon måste bara vara lite sur emellanåt ;)
Men hon är riktigt fin, har varit tävlingshäst och ska nu användas till avel.
Bazze som är underbar!! Han är supersnäll och mysig. Dock väääldigt klumpig, haha! ;)
Han har dragit ner hela stalldörren och slått sönder en lampa som satt fast i/på taket..
Hot Chilli som är unghingsten på gården. Också jättesnäll och älskar att bli kliad överallt! Han börjar få lite hingstbeteende nu.
Han hoppar jättebra och högt!
´
Columbuz har vi här. Han kallas Buz :) Det är denna lilla kille jag rider. Jättesnäll också duktig på att hoppa. Och dressyr. Matgalen!



Stallets lille trollmaskot. Detta är nog hästen jag har bäst relation till, kan också vara för jag har lagt ner mest på honom ;) Han är hingst vilket säger sitt.. Men han är jättesnäll ändå och har börjat sköta sig MYCKE bättre sen jag (och Madde) började på honom :) Vi hittar på mycke kul tillsammans!

skoj!

Lisa om Maot:
Kan du inte skriva fakta om alla hästar i stallet och en bild på dem?
Såklart jag kan! Jättekul att ni önskar inlägg :)

Maot

Kom hem från stallet för ett tag sedan, har tagit ett varmt bad så nu är jag varm! Nu är det matdags, skriver mer sen :)

svar på tal!

Mia om :
Vad är det för lönt att tömköra en häst du inte kommer göra något med och kommer att rida i hela ditt liv?

// Mia
Jag ska visst då rida honom.
Skämt o sido ;)
Men jaa, jag tycker det är superkul att hålla på med shettisar och jag hittar ju även på andra grejer med honom. Han trivs ju också om han får vara igång och ha kul :)

naaaw 

(dom ovan är redigerade)




ni får inte mobba mig på bilderna! ;)

haha!







kan inte lägga upp fler bilder nu, kommer fler imorgon :)


Mys med Trollet ♥

Som sagt tömkörde jag Trolle idag, i skritt och trav :) Det gick som det gick, han var inte alls koncentrerad, dock tror jag det är för att han inte har tömkörts på jättelänge. Vi var i sommarhagen/gräshagen om ni vill veta ;)
Madde kom med ut och fotade så ni ska få lite bilder! Dom håller på att föras över och sen ska jag kolla igenom alla så dom kommer lite senare.

Tröllet

Drar till stallet om 30 min ungefär. Stallet ska fixas Trolle ska få tömköras, som inte har gjorts på länge. Antar att stona vill ha vatten i hagen och halm i ligghallen :) Madde kommer också.
Det lär bli en hel del mer som jag kommer göra men detta är vad jag vet att jag ska göra änsålänge ;)

Ikväll tänkte jag göra lite collage på mig och Play från våra månader tillsammans så får ni se lite minnen och vad vi hittade på ;)

Rosa gris ♥

Detta var ett UNDERBART ridpass på honom!
hehe x)
igga att jag smackar så mycke. Dom som inte har ridit honom förstår inte hur seeg han är/kan vara ;)

Disco

Kom hem från skolan vid 15.30. Ikväll ska min klass hålla i ett disco för låg- och mellanstadiet vilket ska bli skoj! Jag ska vara där 17.30 så jag måste snart gå och äta. Updaten kommer inte bli speciellt bra idag osm ni nog kan lista ut och jag kommer nog inte vara hemma förran 24.
Idag blir det inget stall :( Men hela helgen! :D

Det kommer strax bilder och filmer på mig och Play från vårt sista riktiga ridpass. (Det allra sista skrittade jag honom ''bara'') :)

Glad chey!!

Gissade vad jag hittade på mammas dator ?!

MASSOR med filmer och bilder på mig och Play! :D Och dessutom hela mappen där jag har bilder och filmer från ett av våra BÄSTA ridpass! <3

Började sakna honom lite mer när jag kollade igenom dom bilderna men han har det super i sitt nya hem vilket jag är otoligt glad för!!
Vill ni ha bilder på honom och oss och även filmer?  :)

Nu måste jag gå för min mamma kom hem nu så jag ska göra falafels nu.

Snow

Det var lite mörkt när jag fotade därför blev inte ljuset det bästa :/

Lite fattigare..

men spela roll ;) Jag har ändå pengar och grejor så jag klarar mig. Hehe, nördigt skrivet men nu har jag iallafall beställt lite hästgrejor! :D
Vantar beställde jag för jag behöver ett par nu under vintern. Reflexerna är bara att ha, särskilt eftersom jag och Buz rider ut en del. Och pannbandet ville Buz ha ;)

Mobilblogg

Har gjort lite läxa och nu sitter jag o chillar framför TV:n. När mamma kommer hem ska jag göra lite falafel, (hon ska handla till mig) ;) Är supersugen på att åka till stallet och träffa mina älsklingar men det är Maddes dag idag. Ikväll kommer det bilder från London och antagligen på det jag lär beställa ikväll :D

svaor

Emelie om Update på kvällar:
kan du inte visa bilder och skriva varför du valde just de grejorna? :)

Jag antar att du menar hästgrejorna? :) Jo självklart kan jag det! Har faktiskt inte beställt det än men imorgon blir det nog! Hann aldrig igår :( Men skriver när jag har beställt eftersom jag inte vet riktigt vad jag ska ha än ;) Kul att du kommer med förslag!!

skola, stallet, läxa

Mellan stallet och läxa lägger jag in ett litet blogginlägg om stalldagen idag ;)

Skrittade ut Buz idag. När vi skulle gå mot grusvägen måste man först gå vid vägen så kom det en traktor, den måste ha sett oss för det var ljust, jag hade en reflexväst på mig, Buz hade benreflexer på alla ben och ett reflextäcke men han saktade inte ner.. Han hade dessutom ett ''flak'' med fladdrande plast.. Buz blev rädd och försökte springa ut i vägen men jag kunde stoppa honom så hans bakdel kom ut lite i vägen men han saktade ändå inte ner!! Blev så SJUKT FÖRBANNAD på jävlen, hehe, räckte fingret åt honom 3 gånger x)
Efter det blv han väääldigt pigg! Vägen bort från stallet gick han hyffsat snabbt och en gång sprang han ut på åkern, dock bara nån meter. När vi sedan vände hem kändes det som han skulle sticka hela tiden så vi gjorde mycke halter och halvhalter, sen var han superpigg vid vägen igen..

Vi gick in i paddocken och travade i en åtta (där det var som mjukast) och han travade på superfint, var hur lugn som helst och hade en flytande trav. Sen avslutade vi med lite lösgörande, vilket också gick jättefint!

Henrik hjälpte mig i stallet och sen tog vi in hästarna. När vi hade gjort det ryktade jag Bazze, Chilli och Trolle i deras boxar. Buz hade jag redan ryktat och Zaza mös jag med :)
Jag krattsade hovarna på Trolle i boxen, helt lös ! Och han var jätteduktig!! Sen gjorde jag en supergullig fläta på honom så inte manen skulle hänga ner över ögonen. Eller flätan var ju inte gullig men han blev gullig i flätan, som han alltid är! :D
mobilbilder..

Update på kvällar

Som rubriken säger kommer jag bara kunna uppdatera på kvällarna ett tag framått pga all läxa och stallet.
Jag ska försöka uppdatera så mycke jag kan men vi har en hel del i skolan just nu som jag måste hinna med!

Imorgon blir det stallet :D Ska hitta på något med Buz, det lär vara fryst i paddocken så vi får väl se om vi rider ut istället, det är ju inte lika hårt på gräs :) Vi får se helt enkelt, det känns inte heller så bra att rida ut när det har blivit mörkt och det lär det ha blivit innan jag har hunnit sitta upp och så :(
Trollet kommer tyvärr inte hinnas med, inte någon annan häst iheller för jag måste hem och plugga -.-

Nu ska jag beställa lite hästagrejor :D


Myyys

Vart i stallet idag. Jag hoppade upp på Buz i paddocken men märkte att där var stenhårt så vi skrittade runt när några varv sen skrittade vi ut en runda i snön. Det var riktigt härligt! Nästa gång ska jag ha mer kläder på mig och Buz ska få ett till täcke på sig som jag kan lägga över benen, det blir så mycke mysigare då (a) Hehe ;)
Han blev rädd en gång och hoppade åt sidan, annars skötte han sig galant hela biten! Eller han fick syn på en hund som var ute på promenad, så han höll ögonen på den hela tiden tills vi närmade oss och gick förbi den, då struntade han totalt i den, bushäst! 

Bilder från igår, vissa bilder kanske kommer i repris
kommentera lite nu! :)

Bazze

Bilderna på Bazze när han springer blev extra suddiga därför att han sprang inte av sig själv så därför var jag tvungen att driva på honom samtidigt som jag försökte fota.
han kan stå på ett ben, visste ni de? ;)
nu orkar jag inte lägga upp fler bilder, vill ni ha resten av bilderna på honom och de andra hästarna?

Stallet från 9.30 till 18.00

Red min älskling idag och han var kanonduktig!
Ställde honom lite i skritten och traven, ökade traven lite ibland så han skulle vara framme på skänklen och i galoppen ökade vi galoppen på långsidorna och kortade på kortsidorna, han kortade galoppen superfint! Fattningarna var lite sega men det gick tillslut ;)

Bazze fick longeras och springa fritt i paddocken och på slutet/som avskrittning fick han gå löst efter mig. Det gick också kanonbra!

Jag hann tyvärr inte med mitt lilla troll idag men vi mös massor!

fotade hästarna lite idag, även när Bazze sprang runt i paddocken men det hade hunnit bli lite mörkt så de blev inte så bra. Dom kommer i ett annat inlägg :)

taack!

Årets Häst 2012
skulle vara supersnällt om ni ville rösta på mig och Castor!
klicka på bilden isåfall :)

Stallis = BÄST!


Trolles mysiga ben..
Idag var det stalldag i snö''stormen'':D Madde har Buz på lördagar så det blev inget ridande idag. Jag och Madde släppte Chilli i paddocken. Jag hämtade honom i hagen och påvägen till paddocken var han lite stissig, när vi sedan kom till paddocken började han stegra och ha sig så det tog ett tag innan vi kom in i paddocken.. När han sedan skulle ta ut honom i hagen tog Madde honom, men så vägrade han gå (som han alltid gör när vi har släppt honom i paddocken) så jag provade, han ville inte gå då heller men tillslut gick han jättefint till hagen.

När jag sedan tog in honom för dagen (på kvällen) var han 100 gånger lugnare !
Jag rycktade och mös med alla hästar och spolade Trolles, Bazzes, Zazas och Buz ben :)

Imorgon blir det stalldag igen :D Då ska jag också rida älsklingen. Jippie!
Jag ska även försöka hitta på något med Trolle :) Det blir nog tömkörning för det var längesedan vi gjorde det.

Det blev inte så många bilder från idag då jag inte ville ha uppe kameran sålänge eftersom det snöade.
aaw!
jag hoppas det kommer/är lite snö imorgon också så jag kan ta fler bilder och på alla hästar!

nööö

Jag fick en fråga om jag rider Chilli och det gör jag inte! Jag rider ''bara'' Buzis :)

Snööö

Härligt med lite snö! Äntligen!
Meen.. den lär inte lägga sig för det är plusgrader :(

Min dag idag har inte varit speciellt intressant, dock lite upptagen. När jag kom hem från skolan åt jag lite och chill framför TV:n 1 timme typ, sen stack jag till konfa. Vi gjorde inget speciellt där, vi bestämde lite vad vi ska göra på redovisningen. Jag och en tjej till ska sjunga så nästa gång ska vi välja ut låtar att sjunga :)
När jag kom hem åt jag pannkakor som pappa hade gjort. Nom nom !

Nu ska jag göra resten av min läxa, jag gjorde lite läxa i skolan så nu slipper jag göra det nu ;)
Haha, sjukt tråkigt inlägg men har inget annat att skriva och kände att jag behövde skriva lite. Tack för kommenterna! :)

Imorgon blir det stallet och rida min fina älskling! :D



Chilli busar i paddocken

Som sagt var min kamera inte samarbetsvillig den dagen..

Vad?

vad vill ni läsa om? :)
Har du en blogg? Tjäna pengar på den!

Shiit vad bra !!


19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

HAHAHAHA, vilken feeet och fuuuul unge!!

Snackar vi hästar är Castor och Beauty mina bästa vänner. Men jag skriver varför Castor är min bästa vän därför att han är number one för mig!
Varför han är/var (välj själv) det för att när jag var i stallet gjorde vi ALLT tillsammans. Han gjorde mig alltid så sjukt glad och lycklig.
En gång hade han skadat sig så han fick vila och stå i sjukhagen, jag var ute hos honom hela dagen, och var vi inte ute var vi inne och jag ryktade honom. Jag stog och borstade honom i evigheter när jag var där, när jag mockade lämnade jag inte en enda skit kvar, det var super rent!! Han behandlades helt enkelt som en bästa vän och han behandlade mig likadant tillbaka!

vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad ?!

Är riktigt SKRIV sugen men jag vet inte vad jag ska skriva! Kan inte ni skriva något ni vill läsa om?? snälla? (a)

Hoppla


Myys

kramizaaar
kommentera nu! :)

Trolle and meee

hjälpsam kömpis!

agility med Trolle

bilder kommer

Duktiga älsklingen!

Min kamera var inte sammarbetsvillig i lördags så bilderna blev som dom blev..
Ni ska få bilder på när Chilli busar i paddocken och jag och Trolle tränar agility, även film på de :)

SUPER häst! ♥

Red Buz idag och fyf*n vad rolig han var idag!!
Det var verkligen KUL att rida idag! ♥

När jag hade skittat fram honom red vi i serpentiner och i varje sväng gjorde vi bakdelsväningar. Han förstod inte i riktigt i vänster varv men höger gick jättebra! På kortsidorna ställde jag honom. Vi gjorde också skänkelvikningar och det gick super.
I traven red vi i ökad och kortad trav, slalom, ställde honom och serpentiner. Och i galoppen tränade vi på att komma in på så liten volt som möjligt. Vi kom in på en väldigt liten en gång, han har svårt att gå på lite mindre volter. Han blev väldigt trött i slutet så då saktade han av hela tiden från galoppen så vi höll på tills han höll igång galoppen tills jag saktade av honom. Och när han väl hade fått galopp, då var han inte så trött längre ;)
Sen travade jag av honom också gick vi på en promenad så han fick komma ut lite.

På vår promenad efter han hade hoppat med Alice :)
naaw! ♥
Jag glömde berätta, i fredags kratsade jag hovarna på Trollet! :D

Hoppla!

Idag släppte jag och Madde alla hästar i paddocken så dom fick springa av sig, alla förutom Buz.

Det var sjukt störigt, jag kom till stallet och var jätte taggad att rida, och såklart var ALLA mina skor med klack hemma! -.- Så jag longerade Buz istället. Han var SJUKT seg i ena varvet och i det andra var han lite bättre. Tills imorgon ska jag leta upp mina ridskor (dom e borta) så jag kan rida! Det blir ett dressyrpass för lille Buzis :)

Mobilbilder


London by night


Harrods

Alla bilderna från Harrods, förutom dom 2 översta då ;)

Tjolahopp

Hej
Jag har inte uppdaterat något på 2 dagar (som ni säkert har märkt). Det är därför att jag har varit upptagen med annat hela fredagen och lördagen.
Alice hoppade som sagt Buz igår och det gick KANON! Jag tränade agility med Trolle. Det gick inte lika bra.. Han skulle bara springa på mig hela tiden, några gånger bet han efter mig. Jag släppte honom lös efter en liten stund och då följde han efter mig över hindret och vidare tills jag stannade :D
Sen gick det inte lika bra, han ville inte hoppa ;)

Sen släppte vi honom (jag och Madde, hon fotade och filmade) så han skulle springa av sig lite energi. Han kom till mig några gånger och då sprang han inte in i mig.

Jag och Madde släppte Chilli i paddocken, och han var pigg!
Sen när jag hade fixat stallet var jag tvungen att åka hem för min pappa fyllde år och skulle ha kalas.

Min dag.. typ

Idag har jag:
* Suttit vid datorn
* Bakat
* Gått promenad
* Ätit av kakan ;)
* Gjort läxa
* Ska snart hoppa i duschen.
Inte speciellt intressant dag.

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN till stallet! :D Känns som jag inte har varit där på en evighet, (jag har ju varit i London). Men imorgon får jag träffa de söta hästarna!
Henrik har även varit snäll och satt upp lampor i paddocken så nu behöver jag inte stressa för att hinna rida innan det blir mörkt. TACK! :D
Imorgon tänkte jag rida igenom Buz ordentligt så han kanske kan vara lite lösgjord och smidig i kroppen till hoppningen på lördag. Grannen ska hoppa honom så Jessica kan se om han är redo för nån pay and ride till sommaren. Jag kommer vara där och fota. Batteriet på min lilla kamera (den som också kan filma) kanske är slut. Är det inte det filmar jag också! Den är hos Jessica så jag kan ju inte se hur mycke batteri som är kvar :/

ändrat

Ikväll kommer bilder från London. Jag tänkte dela upp bilderna lite under några dagar.
Nu ska jag också ut och fota med min kusin, man får ju passa på nu när det är så fint väder! De bilderna kommer också i eftermiddag/kväll!
Och det kommer även bilder på Castor, Beauty och Play nån dag :)
Jag har precis bläddrat igenom ALLA bilder från London vilket tog TID! Jag orkar tyvärr inte lägga in bilder just nu men imorgon hoppas jag dom kommer upp! Vissa av dom.

Stämmer!

Vi tjejer ...
Vi skrattar åt våra egna skämt (innan vi berättar dom.) x
Vi behöver ingen klocka eftersom vi har en mobil. x
Vi trycker på dörren fast att det står dra. x
Vi säger va? fast vi har förstått allt. x
Vi hatar när vinden förstör våra frisyrer. x
Vi kollar i kylskåpet 10 gånger om dagen utan att äta något. x
Vi kan se samma film 5 gånger. /
Vi måste ringa till våra mobiler för att hitta dom. x
Vi kan kolla på klockan för att sedan glömma vad den visade. x
Vi vänder på kudden för att sova på den kalla sidan. x

Hehe, allt förutom en sak stämde ;)

Många bilder

Ikväll kommer bilder från London. Jag tänkte dela upp bilderna lite under några dagar.
Nu ska jag också ut och fota med min kusin, man får ju passa på nu när det är så fint väder! De bilderna kommer också i eftermiddag/kväll!
Och det kommer även bilder på Castor, Beauty och Play nån dag :)

600 bilder..

Nu har jag gått en lång promenad, duschat och gjort mig iordning för sängen.
Jag vill tacka för kommentarerna! Det är MYCKE roligare att blogga när ni också är lite aktiva och skriver vad NI vill läsa om! :)
Jag har precis börjat att lägga in bilderna från London i min data, det är 638 bilder så det kommer ta ett tag.. Och dessutom ska jag rensa dom sen -.- Och de 638 bilderna är inte heller från första dagen, alltså har jag fottat 638 bilder på 2 dagar typ (a) Hehe, som ni nog märker -jag gillar att fota ;)
bilder från flyget

Rubrik ?

Kom hem från London vid 22.45 igår så jag kom i säng vid 23.30. Kan ju säga att det var riktig TUR att jag hade sovmorgon till 10.15 annars hade jag typ somnat i skolan..

Vill ni ha bilder från London och när vi var på Madame Tussauds?? :)

Förövrigt har jag huvudvärk. Ikväll ska jag gå en lååång promenad så jag kan bli lite smal! Det blir powerwalk i 1-2 timmar.
Vad vill ni läsa om? Mitt huvud står helt still..

hejhej

Sanna om svar (igen):
Ser at du tycker om london! Men vad tycker ni om dem förra var dem snälla??

OM jag gör! ;)
Antar att du menar de förra tjejerna som tog hand om hästarna? Jag vet inte eftersom jag inte känner dom. Däremot går en av tjejerna i min klass och hon e väl okej :)

Mini ullared!

Upptäckte idag att vi bor mitt emot ett mini ullared :D Vi gick in där idag när jag hade ätit och jag köpte på mig lite grejer. Skit billigt och dessutom massor med grejer! --> alltså ett mini ullared ;)

Idag har vi bara gått i en massa affärer och shoppat. Vi har också gått och kollat hur det ser ut här och så. Tog inte med kameran så jag har tyvärr inga bilder från idag (förutom mina inköp och lite foton jag tog på grejer i vårt rum). Men imorgon följer kameran med, då ska vi åka till Madame Tussauds. Det är ett museum typ med vaxdockor. Lite småläskigt för jag har sett en skräckis som ''handlade'' om vaxdockor..  jag ska fota lite där och sedan lite överallt i London. Hoppas inte texten är alltför förvirrande ;)

Mina inköp



denna fick jag av mamma
sen har jag köpt en sak till min bror och en annan sak till min syster :)

Förklaring

Jessica om svar (igen):
En liten rättelse bara.
Trolle var inriden sedan tidigare.
Han blev mycket riden hos förra ägaren innan deras barn tröttnade =-)
Buz har haft 2 fodervärdar tidigare.
Vilket tyvärr inte fungerade med någon av dom av olika anledningar...
Annars har jag haft en medryttare till Bazze där jag bodde förut och en medryttare som har hjälp mig här, tyvärr slutade hon när hon blev erbjuden jobb i Stockholm. Ni Du och Madde är dom första som hjälper till med allt och som är skötare till alla hästarna =-)

Tack Jessica! :)

18. En bild jag aldrig publicerat förut


London




Det tar 1000 år att ladda upp bilder så vill ni ha bilder härifrån får ni faktiskt ta och kommentera lite, annars känns det sådär lagom onödigt att lägga ner tid på det..

Älska London!!!

Det tog ett tag att få igång internetet.. Varken jag eller mamma är speciellt tekniska men ska jag vara helt ärlig var det faktiskt min mamma som lyckades ;) Men nu är det igång iallafall så nu kan jag blogga ordentligt!

Just nu sitter jag i min säng och myser, dricker coca, har ätit chips och en cookie. Måste säga att London ÄGER!! Vi bor mitt i stan så det är bara att gå ut på gatan så kommer du direkt till MASSOR med affärer! Jag bara ÄLSKAR det! (a)
Idag blev det inget handlat (förutom godiset, och läsken och så), så idag har vi bara tittat i massa affärer och åkt runt och tittat. Imorgon blir det massa shopping för både mig och mamma :D Shoppa är något av det bästa jag vet, hehe... Farligt för mig att vara här bland så mycke affärer. Nejmen, nu är det sluttjatat om det.

Kameran har fått följa med mig i gatorna idag så jag ska bara lägga in bilderna så kommer det strax lite bilder från idag! :)

svar (igen)

Nej om det var ni som började allra först eller har
någon haft dem innan er??

Nej, det var inte vi som började först. Som jag vet var det en tjej som hyrde Buz och en som red in Trolle, sen vet jag inte om dom red Bazze också och vad dom hjälpte till med. Men hon som red Trolle red även Buz ibland :)


16. En bild som gör dig lycklig

EN ?!
Detta kommer bli SVÅRT !
Det får bli denna, dessutom får jag hedra Beauty lite extra idag eftersom det är 1 år sedan hon dog idag <//3

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Varför hästar får mig att må bra

Hästar får mig att må bra därför att man kan prata med dom om ALLT! Dom är ens bästa vän, de sviker en aldrig! Man kan få en sån underbar relation till dom som inte går att bryta. Dom förlåter en alltid. Dom är en sån underbart fin individ!!
Varför ridningen får mig att må bra

Asså det är inte ridningen direkt som får mig att må bra. Det är samspelet med hästen. Jag hade bara kunnat sätta mig på Buz och åka runt på honom, det hade inte alls varit kul.. Utan det är när ryttare och häst verkligen hittar varann och flyger runt på banan!
Detta är MINA åsikter :)



Detta var ett av de BÄSTA ridpassen jag och Beauty hade. Vårt näst sista... </3
Vi fann verkligen varandra och vi flög fram!

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

I stallet

Jag fixar stallet -mockar Zazas, Bazzes, Trolles, Chillis och Buz boxar och strör. Lägger in hö till dom, fyller på vatten. FFyller på vatten i hagarna om det behövs. Ger hästarna hö i hagen. Rider Buz/går på promenad/tömkör morionerar Buz, försöker även hinna med Trolle vilket är svårt på vardagar. Tar oftast in alla hästar, ryktar dom och bytar täcke.
På helger och när jag har mer tid gör jag fler saker där också :)

Vardags
E med kompis när jag har tid (vilket jag typ aldrig har..)
Sitter vid datorn
Glor på tv
Gör läxor (när det är skola)
Bäddar sängen x)
Äter

Tror det är allt ;)

bilder

Här är några bilder från i fredags. Jag snodde dom från Jessicas facebook, super att hon la upp dom där så får ni de dom några dagar innan de andra ;)
Visst e hon fin? :)

svaaaar

Sanna om svar på tal:
okej så du laddar ner låtar till datan och sedan andvänder du det programmet???
Japp! Om du har fler frågor så maila mig till [email protected] så  behöver vi inte ta det här ;)
Också kör vi frågestunden också :)

Hur länge kommer du hålla på dessa hästarna?
LÄÄÄNGE hoppas jag! Jag trivs super!


Och var du den första på dessa hästarna?
Denna frågan förstår jag inte riktigt. Men jag och Madde (den andra tjejen som hjälper till) började där samtidigt om det är så du menar :)


13. Min högsta dröm

Yrkesmässig har jag väl inte direkt någon högsta dröm, så långt har jag inte tänkt än.. Men jag skulle verkligen vilja bli artist!!
Blir jag inte det har jag lite andra drömmar som att flytta till USA med min kille och bo på en jätte stor fin gård med massa fina hästar och andra djur! Också ta hand om hemlösa djur osv :)
Min högsta dröm är att få tillbaka Castor och att han ska vara min föralltid...
..Beauty också såklart!

17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Har inga speciella låtar direkt jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad utan jag lyssnar bara på lite låtar.
Har ni några speciella låtar ni lyssnar på när ni är arga, ledsna och glada? :)

svar på tal

Sanna om svar på tal:
Villket program? :) Förlåt om det är mkt frågor!!!
Programet som jag använder mig av heter windows movie maker :)
det är absolut  ingen fara! Vad gör man inte för sina underbara läsare? ;)
Jag bara ÄLSKAR denna bilden!

Failbilder fleeer


My day

Jag ska:
* blogga - jag ska bla fixa några tidsinställda inlägg som ni kan götta er med när jag är i London. Men jag kommer blogga där också. Men det blir fler inlägg om jag gör såhär.
* köpa godis till flyget imorgon
* packa
* kolla film
* kanske fota
* åka till Ängelholm
Det är nog min dag idag :)


frågestund!

Kör igång en kort frågestund nu!
Svaren kommer antingen på eftermiddagen, sent ikväll eller på imorgon bitti (:

svar på tal

Hur får du in musik till dina videos!!

Jag använder ett program och lägger då in musiken i det.

Kul att ni har frågor! :)

Failbilder

Vissa bilder kanske inte är  så mycke fail men jaja.. vem bryr sig? ;)
Denna är bara för go!! 



kommer fler imorgon, dom e nog lite mer fail ;)


Duktig ZaZa

Vart i stallet idag.
Buz fick gå på en liten promenad i blåsten. Han var väldigt pigg och i vissa stunder var han jätte jobbig och vissa andra jätte rolig.
Trolle fick sig en ryktning, det behövdes!
Jag tog in alla hästar också. Det gick super! När alla var inne började jag att rykta Zaza :) Hon var skit duktig!! Hon blev inte sur en enda gång förutom en koort stund precis innan jag skulle lägga på henne täcket igen. Hon tog bak öronen och viftade lite med huvudet. Vi mös lite innan jag tog in henne i boxen, supermysigt!
Tvättade Bazzes svans vilket verkligen behövdes!! Också spolade jag hans ben. Chilli fick också bli lite rycktad.

Chilli var på riktigt bushumör idag! När jag skulle hämta Buz i hagen stod Chilli och försökte få igång Buz att leka med honom. Han sprang runt, bet i Buz täcke och i huvudet och var allmänt störig ;) Dock sket Buz i honom.. När jag sedan skulle hämta in Chilli började han knuffa på mig och bita på mig för att jag skulle leka med honom. Haha, bushäst! Men han gick jättefint resten av vägen :)

Osmart som jag är glömde jag kameran i stallet.. och jag som hade tagit en massa bilder på fölen och de andra hästarna... Jag blir så sur på mig själv! -.-



Äntligen av med det!

Igårkväll städade jag mitt akvarium så nu är det rent och fiskarna är glada, hoppas jag ;)
Jag delade även upp mitt hundgodis till Jessicas hundar och till Sazza. Så jag får hoppas att dom också blir glada. Sazza fick också ett täcke, en leksak och ett sånt underlägg som man har under matskålen. Jessicas hundar fick mest godis, men även en leksak och en reflex man sätter på hunden. Sazza fick alla de grejerna eftersom jag har köpt det till henne :)
Det är grymt skönt att bli av med det!
detta är täcket hon ska få
Sazza
Bentley
Pazz
Jag har ingen bild på Zambo? :O..

Sanna

Okej men var trycker du för att få fler bilder på samma bild/lager?
Villken photoshop har du?

Vet du om scrapblog är gratis?

Det är lite svårt att förklara men kolla på youtube, där kan man nästan alltid få hjälp! :)
Adobe Photoshop Elements 4.0

Jag är väldigt säker på att det är gratis, men vissa saker kostar nog men då står det säkert. Annars är http://www.picnik.com/ en gratis redigeringssida. Dock kostar vissa saker men det står och trycker du på ''saken'' så kommer det upp att det kostar. Hoppas du förstår och att det löser sig! :)

Jag vet inte varför texten blir så liten, hoppas ni kan läsa ändå..

Buz


Enjoy


Videoinlägg

Snart kommer det videoinlägg! Typ först gången. Gillar inte att prata in i en kamera som sen alla kommer sitta och titta på så om det ser lite failat ut vet ni varför ;)
Igår tonade jag också mitt hår så ni får se det också! Brunt.

svar på tal

Hur gör du din header? Villket program? :)

MVH// Sanna

Jag gör min header i photoshop. Hoppas ni gillar den! :)

Hot Chick


Ny header

Äntligen tog jag min samman och gjorde en ny header! Måste erkänna att min förra inte var snygg men jag har inte orkat göra en ny också har jag riktigt dålig fantasi när det gäller headers! Men nu fick jag ihop en, den blev helt okej.
Vi får helt enkelt leva med att jag inte kan göra snygga headers ;)
Reprisbild tror jag..
Gillar denna bilden väldigt mycke!

Hot Lady


Underbara hästar!!

Idag blev det ett dressyrpass på Buz! :)) Ridpasset gick kanon!! Han kändes jättefin och väldigt samarbetsvillig. Han gjorde hela tiden sitt bästa och försökte fast han inte riktigt förstod.
När han hade fått skritta fram några varv i paddocken började vi göra lie lösgörande grejer, som slutor, öppnor, ställa och skänkelvikning. Vi gjorde det i trav också , vi red även lite vägar. När vi inte gjorde lösgörande tränade vi på att få honom lite ''studsig'' i traven eller vad man ska säga och att han inte skulle springa iväg i slängig trav, det skötte han super!! Vissa stunder försökte han gå i rätt form så han är påväg nu! :)
Jag red utan stigbyglar och det gick super.
Vi tog ingen galopp idag och passet blev inte superjobbigt därför han ska vaccineras imorgon och då vila. Sen hoppade jag av honom så promenerade vi i 20 min ungefär på en grusväg.

Trolle tömkördes. Först i paddocken, sen fick han också komma ut på en 20 minuterstömkörningspromenad :) Passet gick kanon!! Han fick ''springa'' i alla gångarter och i galoppen sparkade han jättehögt en gång i varje varv och han va piiigg! ;) Vi tränade på halter vilket gick jättebra också tränade vi på att han skulle gå lugnt, det var svårt idag eftersom han var så pigg som han va.
Men jag är superduper nöjd med båda hästarna idag! :D
Mös också med Bentley :)

Bilder kommer...

Ikväll när jag har kommit hem från stallet kommer det bilder på Buz, Hot Lady, Hot Chick, Olympic Lady och Montina från fredags (tror jag att det var) ;)

Frost


Angående London :D

Som ni vet ska jag ju till London på fredag :D Det som är bra är att jag kan blogga där eftersom det finns internet på hotellet!
Dock kommer det bli mest update på kvällen för vi lär vara iväg på dagarna, kanske att det blir något snabbt inlägg på morgonen eller mitt på dagen eller så, men ni fattar ;)

Hoppas ni blev glada, det blev jag!

gästblogga

Nu har jag plockat undan från mitt golv och dammsugat så nu är det bara vårtorkning kvar och dammning. Seeen blir det stallet :D

Jag ska även gästblogga på min kompis blogg http://emiliasblogg.blogg.se/ så om ni vill läsa lite mer som jag skriver fram till på torsdag (kanske längre) så kan ni ju kika in där och sen om ni vill följa henne så är det ju också bara att kika in där ;)

Staaaalldag!

Vart i stallet idag. Madde red Buz så jag tog Trollet på en lååång promenad! :D
Vi gick i 1 timme och 10/15 min, jag ska mäta rundan imorgon men jag behöver hjälp av pappa för jag fattar inte hur man ska göra  och sen hittar jag inte vägen.. x) Asså det är en internetsida. Iallafall, Trolle skötte sig finfint på promenaden förutom att han blev lite naffsig ett tag. Han byggde/''fick'' nog en del muskler och kondis av rundan för han gick i ett raskt tempo hela vägen.

Imorgon när jag vaknar ska jag städa rummet, plocka undan alla kläder och skit från mitt golv, dammsuga och damma. Efter det ska jag faktiskt cykla till stallet, ifall det inte blåser förmycke, asså får jag motion samtidigt. Jag hoppas verkligen det är fint väder imorgon för jag ska rida Buz i paddocken, kanske skrittar ut en runda också :) Sen ska jag nog (om jag får) tömköra Trolle en runda. Så jag kommer nog tillbringa en hel del av dagen i stallet. Om det är fint väder följer kameran med!

svar på tal

Ser mysigt ut!!;) Hur högt vill du hoppa mde honom!!!

Hihi, det var det! ;)
Jag vet inte riktigt än hur högt jag vill hoppa med honom. Men jag är den som gärna börjar lite lägre och sen höjer än att ta det högt från början fast man inte är redo för det. Då tycker jag det är bättre att börja på den höjden man är säker på och känner sig redo för och lyckas med den höjden jättebra!
Men först och främst måste Buz få mer muskler, kondis osv, så att han orkar rida fram, hoppa fram och sen hoppa banan. Men jag längtar! :D

paddocken igår

RSS 2.0