Glömde skriva..

Glömde skriva till filmen att låten passar ju egentligen inte till, men jag visste inte vilken jag skulle ta så det fick bli den ;)
Vi ska snart bort till några kompisar, senare ikväll ska jag, min syster och nån av mina föräldrar åka och fodra hästarna i lödde! :D Älskar att fodra, så himla kuuul! Hoppas bara det inte är så jädra kallt.
Mongot Josephine och Matilda, en ridskolehäst (på lödde)
ni får en lite mer normalare bild..
Jag tog med kameran till stallet idag, ska bara rensa bilderna -218 st, sen kommer några upp :) Kan hända att dom kommer imorgon.


2012

Har varit i stallet hela dagen idag, därför det har varit sämst update! Skrittade ut Buz i lite mer än 1 timme idag, det gick kanon! :)
Det kommer snart en film från igår och även nån film när jag tränar inkallningar med Trolle, fast de kanske kommer imorgon.

Jag hoppas verkligen 2012 börjar bättre än vad 2011 gjorde! Den 1 januari blev jag sjuk, den 6 januari gick Beauty bort... Absolut inte kul!! Det är helt sjukt att det snart är ett år sedan Beauty lämnade oss.
Den 6-9 januari åker jag och mamma till London, längtar som f*n! :D
Sen i mars åker familjen tillsammans med några komipsar på kryssing, ska även vara i USA några dagar innan och efter vi hoppar på båten.

Jag hoppas att jag och Buz kommer ut på några klubbtävlingar/tävlingar. 2012 ska bli sjukt kul iallafall och jag
läääängtar!!
Vilka vackra miner man kan slå till med då ;)

Mina köp

dessa bensydden
denna grimman
och en slickgodis

Underbar stalldag!

Vid 10.30 tiden åkte jag och Emilia till Horze, Hööks och Myone. Jag köpte 1 grimma till Trolle, ett par benskydd till Buz och en sån slickgodis till alla hästarna på Hööks.
Skriver mer sen, mina kusiner kommer snart och sen måste jag rensa och kolla igenom alla 238 bilder från idag på mig och Buz, och mig och Trolle.

12. Min favoritgren

Om inte NH är en gren så är hoppning min favoritgren, med rätt häst! :)

bilder med en av mina nya filter

asså dom ska ju inte vara såhär men det såg så coolt ut tyckte jag så jag tog några såna bilder ;)

Aaaw så söt!!


Ett helt klart köp!

Ett helt klart köp är ju denna grimman till Trolle! Tycker det passar honom perfekt, det är som pricken över i:et ;)
Så denna grimman kommer jag att komma hem med imorgon!

Vad tror ni?

Tror ni inte att Buz hade varit urgullig i detta täcket?! :)

Inkallning

Det blev att träna inkallningar med Trollet idag med. Gick kanonbra, han sprang rakt in i min famn varje gång han kom nästan, ibland bjöd han in sig själv men då bara jagade jag ut honom på spåret igen ;) Pigg var han och otroligt mysig!!
Vi tränade också på att lyfta hovar, han bråkade lite när jag lyfte frambenen och jag provade ett bakben och det lyfte han upp hur fint som helst utan att sparka! :D
Det går verkligen framått för oss nu!

Imorgon ska Buz få sig ett hoppass, jag ska träna inkallningar med Trolle. Emilia ska med så hon ska få fota och filma. Jag vill ha film när jag tränar inkallningar med Trolle så det är därför jag ska träna det med honom imorgon igen. Så det är bara att hoppas på fint väder imorgon!
Och imorgon ska jag även till Hööks och Horze, då jä*lar ska det handlas in hästagrajor! ;)

The christmas 2011


Underbara bästavän! ♥♥♥

IGGA mitt face!! Det var typ en dag efter att jag hade blivit biten så jag kunde inte smilia ordentligt och min näsa  var jättestor ;)



Se upp alla för nu är vi påväg!

Trolleälskling ♥

Idag var det ju vilodag för Buz så jag tränade inkallningar med Trolle i paddocken, i skritt trav och galopp!Det gick underbart bra!! Han kom till mig hela tiden, tillochmed i galopp :') Så träningen gick skiiit bra och han var jätte pigg och skitigare än någonsin! haha.
När vi hade tränat inkallningar klart tränade vi på att lyfta hans framhovar, gick också underbart bra!! Han ville först inte lyfta men sen lyfte han och jag kunde hålla hoven jättelänge uppe utan att han stretade emot! 

Sen hämtade mamma mig så åkte vi till Center syd. Jag köpte lösnaglar, 1 tröja, 2 svarta byxor, ska dock lämna tillbaka ett par. Sen bytte jag storlekar på regn och underställ.

stallet!

Snart drar jag till stallet! Saknar hästarna jättemycke! Buz vilar idag men jag ska hitta på något med Trolle, jag kanske tömkör eller går en promenad :)
Kameran stannar hemma idag eftersom det inte är speciellt fint fotoväder..
saknar 


Emilia & Dafne


nya grejer till kameran

Idag klickade jag hem lite olika filter till min kamera! :) så dom kommer väl snart hoppas jag. Glömde att beställa ett regnskydd till den :/ :(

Idag var jag även på center syd med Emilia (tack för dagen! ). Jag köpte 3 tröjor, 1 parfym och glass som jag ska götta på på kvällarna!
Innan vi stack till center syd var vi i hennes stall, hon red Dafne (hennes häst) lite också fotade jag, kommer nog bilder om jag kan få låna några av henne :)

mina julklappar

dessa vantar har en speciell funktion, vill ni veta får ni kommentera
vissa kläder ska bytas/lämnas tillbaka. Jag fick även 1 parfym och typ lipsyl fast lite finare av min kusin :p

Massa skit!

Här är detta jag säljer :)
Är ni intresserade, hör av er till [email protected].
för er som undrar är den svarta plast''saken'' längsnere ett sadelskydd (sånt som man drar över sadlen) och den längst upp är ett hjälmskydd.
(rosa diamanter)
finns liknande pannband till den vänstra nosgrimman
finns pannband till

Zazasvar

Vilken ras?
svenskt halvblod

Hur stor?
168 cm

Skulle du vilja ha henne?
njaa, jag vet inte. Utséendemässigt skulle jag nog vilja ha henne men eftersom jag inte känner henne så nää.

Kommer hon stå där för "alltid"?
Jaa, hon stannar där :)

Hur gammal?
11 år, född 2000

Snäll?
Hon är mycket snäll

Sur?
Hon kan vara sur i boxen när man tar av och på täcke

ska du rida och ta hand om zaza också ? :)
Jag ska ta hand om henne men inte rida. Ska hon ridas rider Jessica henne dock bara som promenadridning :)

Hoppas ni fick svar på era frågor! :)







hemma!

Kom hem för en liten stund sedan. Har haft en trevlig jul med underbara människor, super god mat och fiiina julklappar!!
Imorgon kommer det bilder på julklapparna och lite från dagarna och det jag ska sälja (asså hästgrejerna). Har ni haft en rolig jul? :)

mitt skåp

ÄNTLIGEN har mitt skåp blivit lite finare!
mitt skåp nu:
allt jag ska sälja:
vill ni ha bilder på de? ;)

sängen


Fler bilder på Zaza

det var inte så många bilder kvar på henne, men imorgon ska jag dit en liten stund. Om vädret tillåter följer kameran med så då kommer fler bilder på alla hästar! :)
Bilder på min säng kommer också, även de hästsakerna jag har tänkt sälja!

looov!

Äntligen lov!! :D
Chill avslutning och fick mina betyg.
Snart ska jag dra in till stan med min syster. Shoppa julklappar och lite tröjor till mig om jag hittar något och annat smått och gott!

Ni har ställt jättebra frågor om Zaza! Fortsätt fråga så svarar jag på dom ikväll eller imorgon!
Ni har också varit bra att kommentera de senaste inläggen! fortsätt så :)



bildbomb!

vill ni ha fler bilder? :)
men visst är hon FIN?! :D

med i tävling

http://ponnygossips.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-gastbloggning.html#comment-form
ni hittar allt om ni trycker på länken! :)

låååång väntan!

Igår åkte jag till stallet vid kl. 17 eftersom Zaza skulle komma mellan 17-19 men istället kom hon 21.30. Jag och Madde bärde in hinderstöd och bommar från paddocken, fyllde på halm i Zazas box, jag rycktade Trolle också tog vi in hästarna. Sen gick vi ut med Bentley (jezz och henriks hund) och efter det gick vi in till Jessica och Henrik. Jag och Madde mös med Zambo, Pazz och Bentley. Sen gick vi alla 4 ut till stona, fyy vad mysigt det var i deras ligghall när det var så mörkt där och jättemycke halm. Helt klart ett ställe jag skulle vilja bo i om jag var häst!

När vi hade varit därute en stund kom äntligen Zaza. Jag var skit pirrig och glad! Sen när han som körde ut henne öppnade dörren till lastbilen stack hon ut sitt FINA huvud! Alla hästar blev riktigt glada och nyfikna! Haha, Trolle hoppade upp med framhovarna på boxkanten så han kunde lukta på henne ;) Sen fick hon massa mat och vatten.

Min farmor och farfar är här nu så känner att jag behöver vara lite social, men det kommer bildbomb på henne! :)

9 hästar! :D

Igår kom Zaza!! :D :D :D :D :D
Och SHIIIIIT vad FIIIN hon är ! :o :D Riktigt fin är hon! Ni ville ju veta lite om henne så tänkte ha en liten ''frågestund'' om henne, så fråga så mycke ni vill veta om henne (i detta inlägget) så svarar jag på dom imorgonkväll eller på fredag innan jag sticker till Kiatorp :D

Kommer snart bildbomb på henne!

bilder

När jag kom hem från skolan tog jag min kamera i handen och fotade både ute och inne. Ljuset var inte speciellt bra så bilderna blev nog inte så bra men om inte blogg.se dampar senare (blir nog när jag har kommit hem från stallet) ska jag visa er dom :)

11. En låt som påminner om en häst du älskar

påminner om Beauty! 

blogg.se dampar så det går tyvärr inte att lägga upp fler bilder ...

min vecka

Tisdag: Aaas chill skoldag. Börjar 10.15 slutar 15.20, dock kommer vi få sluta tidigare imorgon. Dagen består av 3 lektioner, om jag minns rätt ska vi se film på 2 av dom och den 3:e är hemkundskap, då ska vi typ bara prata eller något.
Sen drar jag till stallet och Zaza kommer!

Onsdag: Vanlig dag i skolan antar jag -.- Sen hem och chilla, kanske göra en inlämning ifall jag inte blir klar med den under lektionen.

Torsdag: Avslutning i skolan :D Börjar 9.30 och slutar 12.00 om inte lite tidigare. Sen när jag kommer hem åker jag till stan med min syster och shoppar julklappar och lite annat smått och gott :)

Fredag- måndag: Åker/är till småland

Hur ser er vecka ut? :)
Har ni handlat alla era julklappar? x)

10. 10 saker du inte visste om mig

1. Jag börjar typ alltid skratta om en häst sticker och bockar med mig (om jag sitter kvar)
2. Jag vill vara vegeterian men måste äta fisk och kyckling -.-
3. Jag älskar min nya säng!
4. Jag äter bara choklad som godis, alltså jag äter inte sånt gelatingodis.
5. Jag är ett godis och kak monster!!
6. Jag tycker det är sjukt onödigt att sova, det kan man göra i graven!
7. Jag blev fodervärd på Play för att ''rida till'' honom så han skulle funka bättre i ridskolan
8. Jag älskar att sjunga!
9. Jag har en minidator
10. Jag älskar att vara i stallet lääänge och fixa med grejer osv.

brännmärket har gått över --> ont i rygg och huvud...

Jag var i stallet idag och tog hand om de små och stora hästarna, därför uppdateringen har varit sämst.
När jag hade gett hästarna hö tog jag in Buz och gjorde honom klar för ett dressyrpass i paddocken. Det gick superbra! Staketet har vält i den ena delen av paddocken och han tycker det är väldigt läskigt så när han var framskrittad red vi på en volt där. Han var väldigt tittig men han gick ändå väldigt nära!
När vi galopperade tog han ett riktigt bocksprång och stack, så jag flög av och landade pladask på bakhuvudet och ryggen.. Det kändes som huvudet skulle explodera, och jag hade haft lite ont i huvudet innan jag åkte till stallet, sjukt ONT gjorde det iallafall. Ryggen brände och både den och huvudet gör fortfarande ont.. :( Menmen, vem har sagt att det ska vara lätt att rida? ;)

Jag ville egentligen inte hoppa upp igen för huvudet och ryggen tog kol på mig men jag var ju tvungen. När jag ändå var uppe tog vi en galopp och lite trav, och det gick galant! :)
Sen skrittade vi av och han fick mycke klappar och beröm!

Imorgon ska jag till stallet igen men då är det Maddes tur att ta stallet och hästarna. Zaza kommer ju imorgon! :D
Men klappa på hästarna ska jag göra iallafall och har jag tid och Madde inte har gjort något med Trolle kanske vi hittar på något. Vi får se! :)
bilderna är inte från idag.

lång dag i stallet

jag var i stallet från ca 13-20 så jag var där länge. Vi hade stallmöte, jag, Jezz och Madde. Vi snackade massa och sen busade jag och Madde med Mio (Jessicas och Henriks lilla son). Han är så otroligt söt och full med energi!
Tömkörde Trolle idag vilket gick super! Han fick också hoppa lite. Han sparkade en gång, varför vet jag inte. Kan va att han tyckte det var kul ;) Trolle var också full med energi idag! Och jag tränade på att lyfta upp hans hov vilket gick underbart bra! Första försöket på det ena benet tog han upp direkt, det andra frambenet stretade han emot en liiten kort stund sen stod han jättefint! Så nu kan man snart kratsa hovarna på honom och sen ska jag sätta igång med bakhovarna, yippiii! noot.. ;)

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Hmm... Jag skulle nog vilja byta liv för en dag med... någon häst, hehe. Joo men att få se hur dom tänker och varför dom gör de grejerna om gör, det hade varit intressant! ;)


stalldagen igår

Jag...
* tog ut Trolles bädd
* skrubbade allas vattenhinkar och fyllde på vatten
* fyllde på nat till katterna
* fixade stallet
* skrubbade Chillis och stonas vatten i hagen och fyllde på vatten
* fyllde även på vatten till Bazze
* rycktade Trolle + spolade benen
* red Buz
* spolade Bazzes ben och rycktade honom
* sopade i sadelkammaren och moppade
* smorde Buz dressyrsadel, även mitt träns som hade börjat mögla..
Jag hjälpte också Henrik att ge mat till hästarna :)

Ridpasset på Buz gick kanon!! Han blev ordentligt svettig men han behövde verkligen ett sånt pass för han har bockat med både mig och Madde flera dagar denna veckan. Han bockade/sparkade några gånger och försökte även sticka en gång men jag stoppade honom. Det blev mycke arbete i trav och galopp.

Trolle skötte sig också kanon när jag stog och rycktade honom! Han har börjat skärpa sig mer nu och han har nog fått respekt för mig. Idag stod han stilla (som han absolut inte brukar göra) och vi tränade även på att lyfta hoven (ena framhoven). Han hatar att lyfta på benen så man kan ju inte krattsa hovarna då, så vi tränar på det lite ibland.
Jag försökte lyfte den några gånger men det ville inte han. Han lyfter upp den och sen viftar han med benet så man ska släppa greppet men jag höll kvar och sen när han höll benet stilla släppte jag. Sen lyfte han upp det så som man ska göra men dum nog så vara jag bara tvungen att testa en gång till.. Han ville inte lyfta det igen så först lyfte han inte upp det överhuvudtaget sen när han väl gjorde det började han stegra, och när han hade gjort det några gånger tror jag att jag tappade greppet så jag tog benet igen, han började stegra men så höll jag kvar ena handen på benet och ryckte i grimman med den andra så han skulle gå ner. Han gick ner och sen när han slappnade av släppte jag hans ben. Så han var riktigt duktig igår faktiskt!!
såhär gör han, fast han reser sig högre
och när man ska kratsa därbak sparkar han så där vill man inte vara... ;)

ny säng!

Nu har jag fått in min nya säng på rummet :D Mamma och pappa kom hem med den idag, så snälla dom är! Så nu kommer jag sova jättegott, vi får väl se om jag kommer upp imorgon ;)

Förövrigt har jag fått ett fint brännmärke idag när jag tog ut plåten med pizzorna på.. jag ska alltid ha ont någonstans... -.- För några veckor sedan tog jag ju en spruta, då fick jag ont i armen av de. När den sedan hade gått över fick jag ont på 3 ställen i kroppen. Och sen blev jag biten på näsan -fick ONT, och nu brände jag mig.. Hehe x) Jag undrar vad som kommer härnäst?
Chilli, världens goaste!!

8. Min största rädsla inom ridsporten

Hmm, det är nog att hästen skadar sig allvarligt när man rider. Eller att man går omkull.. Jag vet inte riktigt, jag har inte tänkt på det så mycke :/

Vad är er största rädsla inom ridsporten? :)



7. En sak som aldrig får hända!

Jag vet faktiskt inte riktigt, asså jag vill ju inte att det ska hända något med dom som står mig nära (såklart) men annars vet jag nog inte... Fast jag vill inte heller sluta i det stallet jag är nu! Jag stormtrivs där och det är så otroligt underbara hästar allihop!! ♥
Och Jessica och Henrik är också helt underbara!
en bild på söta Buz som också skötte sig kanon idag!

Wiiieee!!

Jag pratade med Jessica i stallet idag och jag åker till stallet på tisdag, alltså är jag där när Zaza kommer :D Shiiit vad jag längtar!! Om jag får fota kommer det bilder på henne på antingen tisdagskväll eller onsdag.
Jag har sett att ni undrar vad Zaza är för häst, men info om henne kommer på tisdag eller onsdag :)
ni får en bild på fina Trolle som skötte sig galant idag! ♥

glad nyhet!

Godmorgon! En sak jag inte har berättat för er är att det kommer en ny fin liten häst till stallet på tisdag! :D
Tisdagar e ju inte mina stalldagar så jag kommer inte kunna se henne förrän efter jul!! :(( ååååh shiiit vad jag lääääängtar!!
Ni undrar säkert varför jag inte kommer kunna träffa träffa henne förrän efter jul, (Sazza heter hon förresten) det är för att jag har inte stallet på tisdagar, onsdagar och torsdagar och på fredag åker jag bort för att fira jul därför kommer jag inte kunna träffa henne frrän efter jul... :((
texten kanske blev lite konstigt men om ni inte fattar så kommentera så försöker jag skriva om det ;)

nya vantar!

Har stickat vantar på slöjden så jag fick hem dom idag :) Själv är jag väldigt nöjd med dom, vad tycker ni?

Idag har jag pluggat och ska gå igenom det lite senare ikväll också.
Kom på precis att jag inte har köpt in alla julklappar, hehe! Får väl göra det snart!
Vi får se om jag hinner skriva något mer ikväll, annars hörs vi imorgon :)

svar på frågestund!

Kan inte du göra fler video inlägg?
Joo, det e klart! Men isåfall får ni skriva lite grejer som jag kan prata om! :)

Vad har du för kamera?
Jag har en Sony systemkamera och en Olympus kompaktkamera, fast den ser ut som en system. Den kan också filma.

tycker du att den är bra? varför?
Jag tycker båda kamerorna är bra. Den ena (som jag skrev) kan filma HD vilket jag tycker e bra! Dock kan den inte zooma när den filmar vilket jag e jobbigt. Min systemkamera är också bra, den har väldigt många inställningar och sånt som gör att jag kan få bättre bilder beroende på var jag är.



ridsport♥

Sitter och myser i soffan med datorn och kollar på ridsport! Jag älskar att kolla sånt! :)
Nu är det paus i programmet så jag tänkte svara på frågorna från frågestunden jag hade för en evighet sedan..
mitt saknade hjärta ♥♥♥
haha, nu tog pausen slut men svaren kommer ändå! ;)

såg fram emot eftermiddagen..

... eftersom jag var läxfri.. men... såklart fick jag 2 läxor med mig hem -.- Jag måste göra dom idag men först ska jag nog sätta mig en stund framför TV:n och få lite tid för mig själv ;) Sen blir det att plugga.
Ska försöka hinna med att blogga lite också idag! Något speciellt ni vill läsa om? :)

Red Hot Chilli


bad update!

Var som sagt i stallet igår och tänkte skriva lite om det nu.
Grejerna jag gjorde:
* Först när jag kom dit gav jag stona 6 fulla påsar hö
* Gav dom 14 proppade påsar med halm till deras ligghall
* Tog in hästarna
* Fixade stallet
* Tog mat och vatten till katterna
* Skrubbade allas vattenhinkar och fyllde på med nytt rent vatten
* Tömkörde Buz i paddocken. Det var kolsvart och regnade och han skötte sig riktigt bra! Han gick precis där jag ville. Innan när jag har tömkört honom har han av någon anledning inte velat gå runt hela paddocken, utan insisterat på att hålla sig på volten närmast stallet.
Jag tömkörde honom i alla gångarter, han var väldigt pigg! Han bockade ett par gånger och försökte sticka några gånger.. den lille busen! :)
* Sen eftersom vi hade varit ute i regnet smorde jag hans sele och träns.
* Jag rycktade Trolle, Bazze och Chilli. Jag tvättade Bazzes ben med schampoo vilket verkligen behövdes!! och Trolles ben sköljde jag av med vatten.
* Sen sopade jag i sadelkammaren.
Bazzes ben, före duschningen

det kommer snart en jättesöt och rolig film på Chilli!

6 timmar 30 minuter

Kom precis innanför dörren, har varit i stallet från ca15.00 - 21.30, jag tror det blir 6,30 timmar, orkar inte räkna ;) men jag har gjort en MASSA! Skriver mer imorgon.

Jag ser ju inte klok ut!


haha, igga min luva på alla bilder! ;)

stolt sponsor, hehe

Indy (emilias foderhäst) blev bla årets ridskolehäst, han delade 1:a plats med 3 andra ridskolehästar :)
Jag har både gett täcket som han bär på bilderna och pannbandet, *stooolt*, hehe ;) Det förvånar mig inte om något av tränsdelarna e mina, haha nu va jag taskig ;)

trevlig dag!

Åkte till stallet så jag var där kl. 9 imorse. Då höll Henrik på att släppa ut hästarna så jag hjälpte till :)
Sen fixade jag min del av stallet, bar ut skit mycke halm till stona, och fotade massa, mös lite med katterna och så. Madde kom vid 11, då gjorde hon sin del av stallet och sen gick vi in till Jessica på julfika (som jag har skrivit). Det kom även andra hästtjejer och jag hade super trevligt och kul! God mat var det också!! Tack Jessica!

Vi (jag och madde) hann inte med hästarna idag. Mamma hämtade mig vid 15, då körde hon mig till löddestallet så förberedde jag inför luciashowen och sen satte den igång. Allt gick som det ska och jag fick ändå hyffsat fina bilder för att vara i ridhus + utan blixt :)
Vill se bilder från luciashowen och på hästarna jag tar hand om? (: (från idag då)

Imorgon ska jag till stallet igen :)) Då tänkte jag rykta Trolle (som vanligt var han RIKTIGT lerig idag), Buz och Bazze, hans ben är inte fina kan jag ju säga! Fyllda med lera, hela magen också ;) Så alla får vila, annars hinner jag inte med alla tre.
lite suddig..
smakprov från idag, tog ca 270 bilder på hästarna idag. Det tar ju 1000 år att lägga in dom i datorn och sen kommer det roliga.. att sortera dom... NOOOT! Dessutom ska jag rensa bilderna från luciashowen också vilket är ett antal, hehe ;) e man fotogalen så e man!

hemkommen

kom precis hem från luciashowen, ska äta nu :) vi hörs snart, med bilder!

luciaträning

Just nu sitter jag hos mina kusiner, Evelina har kalas. Innan idag var jag i Löddestallet och tränade inför luciashowen imorgon (som jag har skrivit). Det gick väldigt bra iallafall. Fick några bilder, dock blev dom suddiga. Imorgon ska jag försöka fota lite mer :)
Jag tog lite bilder med datorn jag sitter vid på min näsa men laggar lite så jag kan inte ladda upp dom -.- Men om det funkar senare kommer dom upp!
Imorgon blir det stallet tidigt sen fika hos Jessica och sedan luciashow :))

Chilli, Buz, Trolle och Bazze!

Jag tar med mig kameran till genrepet/löddestallet. Jag kommer vara där någon timme innan det börjar så jag hinner fota lite bilder på hästarna innan jag måste samla ihop barnen :)
suddig bild men jag tyckte den var så söt!
denna va också söt! :)

aaj, min näsa...

Förlåt för så DÅLIG uppdatering igår! Jag var i stallet hela dagen (efter skolan då). Jag red Buz, tog in hästarna, fixade stallet, tog hand om katterna och ryktade Trolle, min söta lilla lergris! ♥

Buz var väldigt duktig igår! Inte speciellt pigg för att ha vilat i nästan en vecka. Vi tränade på förhållningar i skritt och trav :)

När pappa kom för att hämta mig tog han med min kamera så jag kunde fota de söta hästarna lite. Jag skulle fota Trolle och mig så jag la mitt huvud intill hans också fick han typ rådamp på mig och bet mig.. Min näsa e blodig nu, och väääldig svullen, haha! ;) Tur att jag inte ska till skolan idag, det är bara det att det är genrep till luciashowen idag och där är ju hur många som helst + att jag ska på kalas x) Och imorgon ska jag på fika hos Jessica och där är några andra som hon har bjudit dessutom luciashow på kvällen.. haha, som det kan gå!

Men det värsta var att när han hade bitit mig, direkt efter for han till andra boxkanten för han var rädd att jag skulle slå honom... (Han har inte haft det så bra på sitt förra hem som sagt). Jag fick jättemycke näsblog så jag skulle hämta bommul och sen skulle jag gå in till honom igen och klappa lite på honom så han inte trodde jag var arg på honom, såg man att han var beredd på att hoppa bakåt.

Knäpp fråga men vill ni se bilder på min näsa? xxx)
bilderna (på hästarna) får ni lite senare, ska först lägga in dom i datorn och kolla på några avsnitt av julkalendern :)

6. Alla hästar i stallet

Trolle som detta lilla trollet heter står ju i Jessicas stall! Innan han kom till Jessica hade det inte så bra så därför fick han byta naman till Trolle till Buster. Och det namnet passar ju också honom perfekt, eller vad säger ni? ;)
Han är den hästen jag jobbar mest med i det stallet. Han har en otrolig personlighet och helt underbar och rolig att jobba med! Vi har superkul ihop! ♥ Eller jag har superkul med honom och jag hoppas han har lika kul med mig.
Han är ju hingst och det säger väl det mesta..
Jag har verkligen hittat rätt!
Colombus som denna fina individen heter rider eller tömkör jag när jag inte håller på med Trolle. Han hoppar riktigt bra och högt! Han har hoppat 110 cm stillastående.. Däremot vill han inte hoppa så högt just nu, han kanske har tappat lite självförtroende men det är bara att träna upp!
Första gången jag hoppade honom hoppade han ''hängades'' i bettet (kändes det som iallafall) så då varken kändes det eller gick så bra. Men när jag hoppade honom senast gick det och kändes myycke bättre! Han är riktigt mysig att hålla på med. Dock letar han efter mat överallt, haha! ♥
Denna coola killen heter Red Hot Chilli. Han hoppar sjukt bra!! Han gick även vidare till 2012 hingstuppvisning. På den visningen hoppade han 110 om jag minns rätt och skötte sig super, inte så konstigt med tanke allt det fina och otroliga jobbet Jessica har gjort med honom! Han är riktigt och då menar jag verkligen riktgigt snäll i hantering och dessutom är han bara 1 år!
Hagels Alabaster heter denna ursnälla kille, kallas Bazze! Jag känner inte honom så bra men han är väldigt duktig på dressyr, hoppar också väldigt bra. Fast när man löshoppar honom hoppar han typ 5 m från hindret...
Fölisen till vänster heter Hot Lady och fölisen till höger heter Hot Chick. Båda är tjejer och jättesnälla!
Lady är lite försiktig men också riktigt nyfiken! ;) Hon gillar att bli kliad på manken!
Chick är inte blyg, hon kommer direkt! Hon bits gärna så man får passa sig ;) Båda e små tjejer. Lady är 4 månader och Chick är 5 månader.
Olympic är en jättefin mamma! Tar superfint hand om Hot Chick som är hennes lilla bebis! Hon låter Montina bestämma lite över henne. Hon är jääätte snäll!
Montina tar också väldigt fint hand om sitt föl! Men som sagt vill hon gärna bestämma.
Men hon är också snäll, såklart!

mår inte bra...

Gick hem från skolan idag för jag mådde inte alls bra :/ Har vilat ett tag nu så jag mår lite bättre. Idag skulle jag egentligen gått på konfa men det kan jag ju inte nu..
Imorgon måste jag ha blivit frisk! Jag ska ju äntligen till stallet då! :)) Och vi har prov i skolan som jag inte vill missa -.-

På lördag hinner jag tyvärr inte åka till stallet för det är genrep till luciashowen i löddestallet (där jag hade play) och jag måste vara där. Så det blir väl lite julbak innan jag åker.

På söndag ska jag upp tidigt för att åka till stallet, sen ska jag på fika hos Jessica, ska bli hur trevligt som helst! Sen ska jag åka därifrån till löddestallet, för det är då självaste luciashowen är! Kameran följer med men vi får se om det blir några bra bilder.

Det var min helg, hur ser er helg ut? :)



svar på tal!

fick en fråga om jag skulle köpa alla grejer som jag la upp igår. Jag ska nog köpa de mesta men först måste jag rensa massa, så vi får väl se! :)

de söta kattungarna!


vill ha!

Mer info om Boots  med Reflex
Mer info om Benreflex m knäppe
Mer info om Hjälmreflex
Senskydd ProFormo
i svart
såå gulligt!
sammanlagt blir allt 979 kr, det tycker jag inte alls var farligt för allt detta!

säker?

ikväll avslutas frågestunden, säker på att ni inte vill ställa fler frågor?
om ni vill veta något kan ni ställa frågorna i detta inlägget! :)
för några fler frågor borde ni ändå ha..

blööö :(

Satt och kollade på en massa hästsaker jag vill beställa hem! Så jag lär bli fattiglapp men vad gör de? ;)
Nu ska jag göra läxa sen ska jag dra ut i förrådet och rensa ut saker jag ska sälja och ge bort!

statistiken på topp!

vill bara tacka er underbara läsare för ni läser min blogg!! Statistiken har legat på topp jättemånga dagar nu och det glädjer mig!

Glöm inte att kommentera lite också ;) så blir jag ännu gladare!

Jag har ju ändrat header ni igen också, vad tycker ni? Denna blev lite mer julig :)

Haha!!

vet ni vad?
jag är med i en bok. Eller inte just jag men något jag har skrivit ;)
När jag gick i 6:an var min klass med i en tävling, vi skulle skriva dikter. Och idag (jag går i 8:an nu) fick jag boken, och fick reda på att min dikt har kommit med i den. Haha, den suger! x) Men vår klass vann tyvärr inte.
såhär ser boken ut -framsidan

mys med Trolle!

Igår tog jag Trolle på en promenad. SUPER mysigt var det!! Vi gick i exakt 1 timme ;) Vi han travade och galopperade, jag sprang, vi skrittade/gick såklart också.

Vi började först gå på en grusväg, sen kom vi till en åker, också har bonden lämnat kvar nån meter gräs i kanten så vi sprang där. Riktigt härligt var det! Lääängtar tills nästa gång! (a)

Buzis fick vila idag då jag inte hann med honom. Och skulle jag tagit honom också hade jag bara fått stressa med båda hästarna, så eftersom jag tog Buz i söndags fick jag ju ta Trolle igår :)
han var så skitig/lerig över kroppen men benen var inte så vackra, haha!
mös också med katterna när jag väntade på min mamma ♥

skolgöra -.-

har massa att göra i skolan så hinner tyvärr inte uppdatera just nu, kanske lite senare :)

stalldag

Var ju i stallet idag och tog hand om hästarna. Jag red bommar med Buz i paddocken vilket gick bra. (det blev ingen hoppning idag). Han hängde sig i bettet bara vid några korta tillfällen. Bockade gjorde han nån gång men han kändes lite pigg när jag skrittade fram honom så det kan vara därför ;)

Jag la ut halm till stonas skjul, fyllde på vatten i hagarna, fixade stallet, klappade på fölen och mammorna, Chilli och Bazze. Fotade också alla hästapollar. Sen när jag väntade på att min mamma skulle komma mös jag med katterna/ungarna. Dom var supersöta! Film kommer någon dag.

Trolle blev även ordentligt ryktad! Sikken grislort han är! ;)
Och han gjorde ALLT för att störa sig! Stå stilla kunde han inte göra, buffade på mig, sparkade mot mig osv... Riktig jobbig var han men jag tror han testade mig också idag, han brukar inte vara så, som tur e!

Det var nog allt jag gjorde idag.























trolles ryktning ;)



EFTER








kommentera! :)


hanbollsbilder?

var som sagt med min bror när han spelade hanbolssmatcher igår, vill ni se bilder? :)

själv i stallet

Madde e sjuk idag så det blir en stalldag själv idag. Tänkte hoppa Buz i paddocken och hitta på något med Trolle. Jag tar med båda kamerorna så det blir både foto och film! :)
Vi hörs när jag kommer hem!

julpynt


frågestund

fråga VAD NI VILL! :)
Den avslutas när jag fått tillräckligt många frågor, så fråga på en massa nu!

The day!


skillnad ??

FÖRE
EFTER
jag gillar sånahär ögonbilder, vad tycker ni? :)

5. Favoritbilder jag tagit

ni får 1 på Castor, 1 på Beauty, 1 på Play, 1 på Trolle, 1 på Buz, 1 på Chilli, 1 på Bazze, 1 på Montina, 1 på Olympic, 1 på Hot chick, 1 på Hot lady :)
Jag har så sjuukt många bilder på speciellt Beauty och Play, så jag bara tar en fin på dom ;) självklart är alla fina men ni förstår.
ni får 2 på beauty, tycker denna e så söt!
denna e typ den enda jag har på Bazze :/

blåsigt och regnigt

Var i stallet en liten stund precis. Jag skulle egentligen tömköra Trolle idag men Jezz ringde mig (innan jag åkte dit) och sa att det inte gick därför att hästarna vägrade gå framått. Så jag åkte dit, borstade lite på Trolle och mös med alla hästarna. Sen la jag ut 6 fullpackade halmpåsar till stonas skjul, dom går på lösdrift. Så dom blev glada!
Jag tog hö, sopade stallgången och tvättade 2 plastskålar som dom får mat i ute i hagarna, asså krafft och sånt :)

Jag hoppas det är lite finare väder imorgon så jag kan hitta på något med hästarna! Och så fort Jessica blir frisk från sin ögoninflammation (krya på dig!) ska vi påbörja att köra in Trolle! :D Vi ska börja med att sätta fast nått däck bakom honom och se hur han reagerar, och jag hoppas han är lugn!
Det ser jag verkligen fram emot!!!

nörd

nu har jag suttit och nördat framför datorn hela kvällen... Jag har fixat en ny header till min syster, så nu är hennes blogg fin, bytade också bakgrundsfärg om ni ville veta ;)
Sen har jag bara gjort massa annat skit som man kan göra på en dator. Nu tänkte jag lägga mig, men jag vill titta på tv så jag kan inte bestämma mig. Jag ska upp vid 8 imorrn för jag ska med när min lillebror spelar handbollsmatch, kameran följer med så om det blir några bra bilder kommer dom upp!
Sen ska jag till stallet. Jag hoppas det blir fint väder så jag kan bjuda på lite nya bilder, men på vädret säger dom att det ska vara blåsigt och regnigt :/
men vi hörs imorgon! skriver kanske om duktiga Trolle då också! :)
Emilia och Indy, hennes foderhäst

redigerat bilder

vad tycker ni? :)

orkar inte blogga

just nu orkar jag inte blogga. Trolle var iallafall awesome idag!! ♥
skriver mer när jag orkar :)

adventskalender?

idag är det ju den 1:a december och imorgon den 2:a december. Jag tänkte höra med er om ni ville ha någon sorts adventskalender här på bloggen? :)
kom med massa förslag så om ni vill så kommer det upp så snart som möjligt! Hoppas ni förstår och uppskattar idéen!

ont i armen

1 december idag då!
Det innebär julkalendern på morgonen, tyckte det var ganska tråkig. Fast jag missade typ halva -början- avsnittet, och första kan väl inte heller allt hända i ;)
I skolan fick jag en spruta mot en jädrans massa sjukdomar. Inte riktigt, men några stycken ;) Så nu värker armen, det känns som jag har brutit den, men inte riktigt så ont. Och min arm är lite mer rörlig än vad den var när jag bröt den + att sprutarmen är den vänstra och det var den högra som jag bröt, om ni vill veta (a)
När jag kom hem öppna jag present, sen data och läxor och sedan vidare till konfa.
Vi får se om jag öppnar chokladkalendern idag eller om jag väntar några dagar så kan jag äta många då istället, hehe x)
Montina :)

RSS 2.0